Головна Новини Суспільство події Карантин у травні та нові епіцентри коронавірусу в Україні: яким був вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин у травні та нові епіцентри коронавірусу в Україні: яким був вівторок

Міністерство охорони здоров'я України пропонує продовжити карантин до середини травня, на Київщині і Харківщині в ізоляцію відправили гуртожиток і село, а "Коментарі" у зв'язку з річницею обрання президента проводять опитування, як українці ставляться до Зеленського тепер

21 квітня 2020, 19:00 comments2207
Поділіться публікацією:
Карантин у травні та нові епіцентри коронавірусу в Україні: яким був вівторок

Нові терміни карантину. Міністерство охорони здоров'я України пропонує продовжити карантин у країні до середини травня. З такою заявою виступив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"На найближче засідання уряду винесемо постанову про продовження дії карантину. Ми збираємося продовжувати до 12 травня. Це  викликано нашим рівнем захворюваності і небезпекою, яку несе коронавірусна хвороба", — сказав глава відомства.

Разом з тим, за словами міністра, карантинні заходи будуть пом'якшені. Зокрема, планують дозволити прогулянки в парках, відновити роботу деяких закладів.

Спалахи COVID-19. На Харківщині в ізоляцію відправили село Високопілля, яке стало епіцентром коронавірусу в регіоні. За тиждень від Covid-19 там померло дві людини. Раніше на в'їздах і виїздах в населений пункт стояли блокпости, однак місцеві об'їжджали їх по ґрунтових дорогах, порушуючи таким чином правила ізоляції. Тепер місцева влада прийняла рішення їх перекопати.

А в місті Вишневе в одному з гуртожитків через спалахи COVID-19 ввели стан особливого пересування. За словами в. о. голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна, медики вже підтвердили, що інфіковані щонайменше 37 людей і ще двоє померли від коронавірусу.

Виведення іноземних військ. В ефірі телешоу "Свобода слова Савіка Шустера" президент України Володимир Зеленський заявив, що питання виведення іноземних військ з території України є для нього пріоритетним. За словами президента, як тільки це станеться, ВСУ візьмуть контроль над усією територією Донбасу, а також відновлять контроль над кордоном з Росією. Лише після цього відбудуться вибори. Експерти оцінили для видання "Коментарі" нові висловлювання Володимира Зеленського щодо повернення контролю над тимчасово окупованими частинами Донецької і Луганської областей.

Опитування. Рівно рік тому, 21 квітня, відбувся другий тур президентських виборів, на яких Володимир Зеленський здобув нищівну перемогу: 73,2% голосів виборців проти 24,4% Петра Порошенка. У зв'язку з річницею обрання "Коментарі" проводять опитування в телеграм-каналі, щоб з'ясувати, як ставляться українці до Зеленського тепер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!