Головна Новини Суспільство події Нові правила карантину в Україні і "везуча" Тимошенко з 5,5 млн доларів від США: яким був понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові правила карантину в Україні і "везуча" Тимошенко з 5,5 млн доларів від США: яким був понеділок

Кабмін продовжив карантин в Україні до 22 травня, проте з 11-го вводить безліч послаблень, а народний депутат Юлія Тимошенко вписала в декларацію понад 148 мільйонів гривень виграшу в суді США

4 травня 2020, 19:00 comments3092
Поділіться публікацією:
Нові правила карантину в Україні і "везуча" Тимошенко з 5,5 млн доларів від США: яким був понеділок

Нове рішення уряду. Сьогодні Кабмін продовжив карантин в Україні до 22 травня, проте з 11-го вводить безліч послаблень. Згідно з рішенням уряду, через тиждень розпочнуть роботу парки, сквери, зони відпочинку, музеї, бібліотеки. Почнуть приймати клієнтів стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси, а також запрацюють перукарські, манікюрні, педикюрні салони, літні майданчики кафе і ресторанів, налагодиться оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах, сервіс побутової техніки. Все – за дотриманням протиепідемічних заходів. Нове рішення Кабміну і його наслідки для порталу "Коментарі" оцінили експерти.

Виграш Тимошенко. Народний депутат Юлія Тимошенко внесла зміни в свою декларацію, в яку вписала понад 148 мільйонів гривень виграшу в суді. Політик пояснила: вона відсудила в США багатомільйонну "компенсацію шкоди, заподіяної політичними репресіями 2011-2014 років". Згідно декларації, виграш склав 148 345 441 гривню, що еквівалентно приблизно 5,5 млн доларів. Тимошенко каже, що гроші отримала від резидента США на стадії досудового врегулювання. Інші подробиці цієї справи вона розкривати не може: мовляв, це суперечить законодавчому регулюванню в США у відношенні юридичних обмежень у справі.

Порушники карантину. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в період дії національного карантину найбільшу кількість порушень було зафіксовано в Рівненській області. Міністр зазначив, що тільки за останні два дні поліція склала 10 303 протоколи про порушення карантинних норм. Аваков каже, що в цілому перевірка встановила порушення майже по кожній області.

“Ми маємо в лідерах, як це ні дивно, Рівненську область. Це я кажу про об'єкти живлення. У нас є 26 випадків, коли працювали з порушеннями кафе або ресторани. Донецька область — 17, Харківська — 14, Запорізька — 12", — підкреслив міністр, закликаючи українців готуватися до адаптивного карантину і залишатися оптимістами.

Скандал у Черкасах. Меру Черкас Анатолію Бондаренку, який, незважаючи на постанову Кабміну, послабив карантин у своєму місті, прийшла повістка. Допит в поліції призначили на 4 травня, і радник мера Станіслав Коломієць вирішив зібрати прихильників під управлінням поліції, де і повинні були допитувати міського голову по справі про скасування карантинних обмежень. Однак допит скасували. Коломієць каже, що поліцейські нібито хочуть уникнути масової акції протесту під час карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!