Головна Новини Суспільство події Масове тестування на COVID-19 в Україні та глобальні зміни в роботі громадського транспорту: яким був четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Масове тестування на COVID-19 в Україні та глобальні зміни в роботі громадського транспорту: яким був четвер

Верховна Рада вводить низку додаткових заходів, які допоможуть боротися з епідемією в Україні, а наші боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко у російському документальному фільмі заявили про єдність росіян і українців, після чого потрапили в базу сайту "Миротворець"

7 травня 2020, 19:00 comments2951
Поділіться публікацією:
Масове тестування на COVID-19 в Україні та глобальні зміни в роботі громадського транспорту: яким був четвер

Масове тестування на вірус. Верховна Рада вводить низку додаткових заходів, які допоможуть боротися з епідемією коронавірусу в Україні. Про це стало відомо під час сьогоднішнього засідання парламенту. Так, 336 голосами "за" прийнятий Закон "Про внесення змін у деякі закони України з метою підвищення здатності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19". Під час карантину і ще протягом двох місяців з моменту його скасування медикам будуть надавати допомогу по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати. Також вводиться обов'язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях для людей, які звертаються за медичною допомогою з ознаками коронавірусної хвороби, контактних з хворими COVID-19 осіб, медичних працівників, які працюють в установах з надання медичної допомоги таким хворим, працівників Нацполіції, Нацгвардії і т. д.


Громадський транспорт. Серйозні зміни в роботу громадського транспорту в Україні до 22 травня вносити не будуть. Про це повідомив міністр транспорту і інфраструктури Владислав Криклій. Всі глобальні зміни почнуться після цієї дати. Вже з 22 травня перелік осіб, які отримають право проїзду на громадському транспорті, значно розширять. Серед них можуть виявитися, наприклад, представники малого бізнесу. Але до пасажирів будуть пред'являти жорсткі вимоги. А ось як бути з метро, в Міністерстві інфраструктури поки що не знають. 22 травня його, найімовірніше, не запустять.

Попали в "Миротворець". Українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко у російському документальному фільмі заявили про єдність росіян і українців, після чого потрапили в базу сайту "Миротворець" за "заперечення російської агресії", "участь в антиукраїнських пропагандистських заходах", "маніпуляцію суспільно значущою інформацією". Експерти оцінили для видання "Коментарі" цю неоднозначну ситуацію.

Вся правда про скандальний закон. Чому створення ігрової Мекки в Україні на зразок Лас-Вегаса – утопія, скільки лотерейні оператори заробляли в часи заборони грального бізнесу і як законопроект 2285-д змусить гравців азартного ринку працювати "в мінус" або знову йти в підпілля. Відповіді на ці та інші питання в інтерв'ю порталу "Коментарі" дала голова ГО "Підтримка легалізації грального бізнесу в Україні" та експерт-розробник законопроекту по виведенню азартного ринку з тіні Олена Мочалова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!