Головна Новини Суспільство події Карантинний бонус українцям і "зелене світло" антиколомойському закону: якою була середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантинний бонус українцям і "зелене світло" антиколомойському закону: якою була середа

Глава МОЗ Максим Степанов вважає, що попереднє пом'якшення карантину за 11 травня необхідно розширити, Верховна Рада змінила Податковий кодекс, а в Міністерстві інфраструктури розповіли про долю авіасполучення в Україні

13 травня 2020, 19:00 comments2677
Поділіться публікацією:
Карантинний бонус українцям і "зелене світло" антиколомойському закону: якою була середа

Пом'якшення карантину. Український уряд продовжує скасовувати обмеження, введені через епідемію коронавірусу. Так, черговим пом'якшенням стали робота літніх майданчиків у закладах громадського харчування та дозвіл на пересування по вулицях групами до восьми чоловік. Такі постанови були прийняті на засіданні Кабміну. Глава МОЗ Максим Степанов підкреслив, що попереднє пом'якшення карантину, яке ввели в країні з 11 травня, необхідно розширити.

Антиколомойський закон. Сьогодні парламент прийняв у другому читанні і в цілому законопроект 2571-д, який остаточно забороняє повернення колишнім власникам націоналізованих банків, а також повернення на ринок збанкрутілих банків, власники яких через суди домоглися скасування постанови Нацбанку про свою неплатоспроможність. "За" проголосували 270 нардепів. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" політичні та економічні аспекти прийнятого Верховною Радою банківського (антиколомойського) закону.

Податкові канікули. Верховна Рада вирішила змінити Податковий кодекс. Законопроект №3329-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на попередження виникнення та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" прийняли у другому читанні. Законопроект передбачає, що до 30 червня звільняються від оподаткування ПДФО 300% доплати медикам (але без втрат для місцевих бюджетів). Від податків звільнили також допомогу по частковому безробіттю. Згідно з новими правилами, допомогу по частковому безробіттю будуть отримувати і підприємці.

Заборона на польоти. У Міністерстві інфраструктури України заявили, що не планують відновлювати авіасполучення з 22 травня – дати можливого виходу з карантину, який вже обіцяли продовжити. А тому, зазначають в уряді, авіакомпанії, які відкрили бронювання рейсів з 23 травня, вводять людей в оману. Експерти оцінили для видання "Коментарі" "карантинну" заборону на польоти, а також спрогнозували, чи реально після цього буде відновитися авіакомпаніям, і чи не мають заборони на меті знищити їх і скупити за безцінь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!