Головна Новини Суспільство події Запуск дитсадків, "реанімація" транспорту і можлива участь Зеленського у "покаранні" Порошенка: яким був четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Запуск дитсадків, "реанімація" транспорту і можлива участь Зеленського у "покаранні" Порошенка: яким був четвер

В Україні стартує другий етап виходу з карантину та придумали, як подолати безробіття, а екс-генпрокурор Руслан Рябошапка зробив зізнання про кримінальні провадження щодо п'ятого президента Петра Порошенка

14 травня 2020, 19:00 comments3769
Поділіться публікацією:
Запуск дитсадків, "реанімація" транспорту і можлива участь Зеленського у "покаранні" Порошенка: яким був четвер

Ослаблення карантину. Другий етап виходу України з карантину почнеться в наступну п'ятницю, 22 травня. Які обмеження знімуть, розповів сьогодні глава МОЗ Максим Степанов.

Україна перейде до другого етапу ослаблення карантину, якщо не буде різкого стрибка захворюваності коронавірусом. Зокрема, дозволять:

- відкрити дитячі садки;

- запустити громадський транспорт у повноцінному режимі;

- влаштовувати спортивні змагання. Однак зможуть потрапити туди тільки спортсмени, їх тренери та судді. Для глядачів подібні заходи поки будуть закриті;

- організувати ЗНО. Раніше в Міністерстві освіти розповіли, що незалежне тестування для абітурієнтів у цьому році скасовувати не будуть. Стартує ж воно в кінці червня;

- відкрити готелі. Варто зауважити, що готелі будуть приймати постояльців, але ресторани будуть закриті.

Наступний — третій — етап виходу з карантину може початися в Україні в червні. Орієнтовно через 10 днів після початку другого етапу.

Бій безробіттю. Уряд України планує протягом місяця створити 154 тисячі робочих місць у сфері будівництва доріг, 150 тисяч – у благоустрої та 85 тисяч – в сільському господарстві. Експерти оцінили для видання "Коментарі" ці ініціативи, а також розповіли, де ще можна створити нові робочі місця, щоб перезапустити або переформатувати вітчизняну економіку в умовах кризи.

Одкровення про справи Порошенка. Колишній генпрокурор України Руслан Рябошапка зробив зізнання: мовляв, кримінальні провадження щодо п'ятого президента Петра Порошенка обговорювали з нинішнім главою України Володимиром Зеленським. За словами Рябошапки, переслідування Порошенко нагадують йому часи Януковича, який також карав своїх політичних опонентів.


НП на кордоні. На Закарпатті на прикордонників напали контрабандисти, яких спіймали на контрабанді сигарет до Румунії. Під час погоні правоохоронцям розбили автомобіль і мало не задавили їх самих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!