У Китаї скасовують святкування Місячного Нового року через спалах коронавірусу

Святкування Місячного нового року через коронавірус будуть значно меншими, ніж у попередні роки

Субота, 25 січня, знаменує собою перший день Місячного Нового року – всі країни Азії зустрічають Новий рік Пацюка. Але святкові заходи в Китаї будуть значно меншими, ніж у попередні роки, оскільки влада збирається скасувати багато великі громадські збори, щоб перешкодити поширенню нового виду коронавірусу. Про це пише CNN.

У Пекіні чиновники в цілях боротьби з епідемією скасували всі масштабні новорічні урочистості, в тому числі і традиційні храмові ярмарки. У Шанхаї популярний парк розваг Діснейленд оголосив, що він буде закритий з суботи на невизначений термін.

Урочистості також були скасовані в Гонконзі. Багато інших міст випустили посібник для громадян, з метою попередити масові громадські збори, які можуть сприяти поширенню нового коронавірусу.

Раніше "Коментарі" писали, що жертвами смертельного коронавірусу в Китаї вже стали 41 особа.

Також ми писали, що у Франції підтвердили 2 випадки захворювання, а в Україні було три випадки підозри на пневмонію, викликану небезпечним коронавірусом.

Також ми розповідали, що в Китаї зареєстрували майже 900 підтверджених випадків зараження, а 26 осіб померли. Відомо, що вірус потрапив і в інші країни: Таїланд, США і Росію.

У Шанхаї з лікарні виписали першу пацієнтку, яка вилікувалася від коронавірусу.