Головна Новини Світ Великобританія Британського посла оголосили персоною нон грата в Ірані
commentss НОВИНИ Всі новини

Британського посла оголосили персоною нон грата в Ірані

Посла Британії в Ірані Роберта Макейра заарештували 11 січня в Тегерані

15 січня 2020, 04:30 comments1776
Поділіться публікацією:
Британського посла оголосили персоною нон грата в Ірані

Посла Британії в Ірані Роберта Макера оголосили персоною нон грата і закликали до його депортації. Про це повідомляє The guardian.

Після того, як іранська судова система закликала посла Британії до вислання, прихильники влади спалили портрет британського посла.

Інцидент стався після того, як на декілька годин затримали посла під час протестів за відставку верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї.

Представник іранської судової системи Голам-Хоссейн Есмаїлі заявив, що посол Великобританії в Тегерані Роберт Макейр зіграв "провокаційну роль", будучи присутнім під час протестів.

У теж час, МЗС Британії викликало посла Ірану, щоб висловити йому рішучий протест проти неприйнятного затримання свого посла.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Влада Ірану спочатку спростовували причетність до краху літака "МАУ", однак 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер авіакомпанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. Президент Ірану Хасан Рухани в Twitter написав про те, що авиакрушение українського лайнера – це величезна катастрофа, і висловив свої співчуття сім'ям загиблих.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!