Головна Новини Світ Близький Схід Канада про авіакатастрофу МАУ: Чорні ящики літака МАУ належать Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада про авіакатастрофу МАУ: Чорні ящики літака МАУ належать Україні

Канада і Україна дуже тісно співпрацюють в розслідуванні катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України", яка відбулася в Ірані

15 лютого 2020, 06:15 comments1707
Поділіться публікацією:
Канада про авіакатастрофу МАУ: Чорні ящики літака МАУ належать Україні

Міністр закордонних справ Канади Жан-Філіп заявив, що чорні скриньки літака "Міжнародних авіаліній України", який збив Іран належать Україні. Про це повідомляє Глава МЗС Канади, передає Укрінформ.

"Ми дуже тісно співпрацюємо з нашими українськими колегами. З першого дня вони були партнерами в рамках міжнародної групи координації та реагування, ми цінуємо співпрацю з ними. Чорні ящики належать українському, вони були частиною літака. Я говорив з керівником авіакомпанії ... Ми обговорили передачу ящиків, щоб їх якомога швидше проаналізували", — йдеться в повідомленні.

 Нагадаємо, 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Влада Ірану спочатку спростовували причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Секретар вищої ради нацбезпеки Ірану Алі Шамхани запросив секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Олексія Данилова приїхати в Іран для розслідування катастрофи збитого літака МАУ під час прямування за рейсом "Тегеран-Київ". Про це передає іранське видання IRNA.

Під час сьогоднішньої телефонної розмови Шамхани висловив співчуття українському колезі у зв'язку з трагічним випадком, в результаті якого загинули всі члени екіпажу з України і закликав приєднатися до обговорення проблеми щодо неупередженого розслідування авіакатастрофи.

"Іран рішуче налаштований відновити співпрацю з українськими чиновниками, щоб визначити причини і обставини ракетного пострілу, ми переконані, що технічні оцінки катастрофи зможуть допомогти завершити справу "експертної та неполітичної" атмосфері", — сказав іранський дипломат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!