Головна Новини Світ Близький Схід В Ірані підтвердили готовність співпрацювати з Україною щодо збитого літака
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані підтвердили готовність співпрацювати з Україною щодо збитого літака

Глава Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф підтвердив готовність Тегерана співпрацювати з Україною

15 лютого 2020, 22:57 comments1496
Поділіться публікацією:
В Ірані підтвердили готовність співпрацювати з Україною щодо збитого літака

Глава Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф підтвердив готовність Тегерана співпрацювати з Україною при розслідуванні обставин катастрофи літака МАУ в Тегерані. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Ірану.

"Зариф заявив на зустрічі про готовність Ірану співпрацювати з Україною в рамках розслідування", — сказано в повідомленні.

Зариф підкреслив, що "іранська сторона прийняла на себе відповідальність і необхідно уникати політизації цього питання".

Як повідомляло видання "Коментарі", міністр закордонних справ Канади Жан-Філіп заявив, що "чорні ящики" літака "Міжнародних авіаліній України", який збив Іран належать Україні. Про це повідомляє Глава МЗС Канади. "Ми дуже тісно співпрацюємо з нашими українськими колегами. З першого дня вони були партнерами в рамках міжнародної групи координації та реагування, ми цінуємо співпрацю з ними. Чорні ящики належать українському, вони були частиною літака. Я говорив з керівником авіакомпанії ... Ми обговорили передачу ящиків, щоб якомога швидше їх проаналізували", — йдеться в повідомленні.

 Нагадаємо, 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Влада Ірану спочатку спростовували причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Секретар вищої ради нацбезпеки Ірану Алі Шамхани запросив секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Олексія Данилова приїхати в Іран для розслідування катастрофи збитого літака МАУ під час прямування за рейсом "Тегеран-Київ". Про це передає іранське видання IRNA.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!