Блог

Оленка Клочко: Чому «патріоти»пішли в Польщу ?

Безжальний та підлий удар по мирному цивільному будинку у Дніпрі вчергове показав, на скільки беззахисними залишаються наші люди перед лицем російської агресії. Міністерство оборони регулярно доповідає про велику кількість влучань у ракети ворога, і, як наслідок - про велику кількість врятованих життів. Проте, за словами представників силових структур, деякі типи ракет ми збити не можемо. Нам залишається лише дивитися,як вони летять у небі, аби когось вбити, та просто сподіватися, що цей хтось – не ми.

0

comments7306

Оленка Клочко

Журналіст, редактор, лінгвіст, волонтер

Українка у Польщі

Щаслива дівчинка з інвалідністю через порушення голосовимови

Авторка блогу "Українська з Оленкою Клочко"

Працювала журналістом у виданнях "Гіпотеза", "Коментарі", "Коментарі. Харків"

Отримала вищу освіту за напрямком "Прикладна лінгвістика", а також "Видавнича справа та редагування" у Харкові

Здобуваю післядипломну освіту у Польщі в Університеті Адама Міцкевича за напрямком "Журналістика та соціальні комунікації" (докторантура)

Займаюся проєктами із вивчення соціальних комунікацій, розвитку та впливу сучасних медіа



Трагедія також показала, що навколо так мало правди! Одні сперечаються з іншими, кому ж належить ця ракета, звинувачуючи їх у зраді,  інші шукають, куди спрямувати свій гнів. Наприклад, до Міністерства оборони, яке вже зізналося у тому, що досвід збитих ракет цього класу все-таки був. А люди продовжують гинути, і нічого не змінюється.

При всьому цьому, після резонансного інциденту з ракетами у Пшеводові, Польща всерйоз взялася за питання безпеки своїх кордонів не лише з Білоруссю, а, що дивно, і з Україною. Смерть людей на території країни – члена НАТО - це привід для купи питань, як до ППО, так і до керівництва країни в цілому.

Питання постачання американських систем ПРО «Patriot» – дороге задоволення. Проте якщо є прецедент влучання ракети на територію країни, то можливостей для отримання ППО стає більше. У листопаді минулого року було анонсовано, а тепер з’явилисяофіційні повідомлення, що Німеччина вже готує до передачі перший комплекс ППО та близько 400 військових бундесверу для розміщення їх на території Польщі.

Так, звісно, Україні також обіцяли передати один такий комплекс, та ще й у найближчому майбутньому. Але чому неможна віддати одразу два в Україну? З їх радіусом дії можна було б прикрити і частину кордону сусіда.

З врахуванням усієї неадекватності російської влади, все ж імовірність нападу на країну-члена НАТО – це божевілля, а ось черговий масований  ракетний удар по  Україні – інше питання. Це відбувається тут і тепер.

Якщо ми не можемо захистити своїх людей зараз, то що ж буде навесні, коли, як заявляє Резніков, росіяни почнуть нову хвилю наступу? Масовані ракетні удари – це єдине, у чому вони переважають наші збройні сили. Хотілося б, аби це було поки що.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!