Блог

Оленка Клочко: Ранде-ранде-рандеву

30-річний ювілей легендарного гурту "Океан Ельзи" не приніс фанатам належної радості.

0

Оленка Клочко

Журналіст, редактор, лінгвіст, волонтер

Українка у Польщі

Щаслива дівчинка з інвалідністю через порушення голосовимови

Авторка блогу "Українська з Оленкою Клочко"

Працювала журналістом у виданнях "Гіпотеза", "Коментарі", "Коментарі. Харків"

Отримала вищу освіту за напрямком "Прикладна лінгвістика", а також "Видавнича справа та редагування" у Харкові

Здобуваю післядипломну освіту у Польщі в Університеті Адама Міцкевича за напрямком "Журналістика та соціальні комунікації" (докторантура)

Займаюся проєктами із вивчення соціальних комунікацій, розвитку та впливу сучасних медіа



У п'ятницю, 11 жовтня, в Києві відбувся перший концерт гурту в рамках ювілейного туру. Палац спорту радо прийняв гостей заходу, і сам концерт пройшов чудово, проте на виході на фанатів чекали близько 50 співробітників ТЦК разом із поліцією, які перевіряли документи у чоловіків. Деяких із них затримували і забирали силою.

Очевидці розповідали в соцмережах, що якщо чоловіки відмовлялися показати документи або з ними були проблеми, їх відвозили в ТЦК. Також були випадки виписування повісток.

Раніше так звана "бусифікація" проходила менш інтенсивно і не зачіпала будь-які культурні та громадські заходи. Крім шокуючого місця проведення заходів ТЦК, суспільство обурило мовчання ключових осіб: представники ТЦК не відповіли на запити журналістів, а соліст гурту Святослав Вакарчук тактовно промовчав про облаву після концерту.

Суспільство очікувано розкололося з цього питання. Хтось рішуче засудив варварський підхід, втручання в особисте життя і насильницьку "бусифікацію", яку багато експертів вважають неефективною - воювати повинні мотивовані люди, а не обивателі. Інші ж засудили тих, хто засуджує, апелюючи до того, що в країні йде війна, тому потрібно вставати на захист батьківщини, а не по концертах ходити.

Очікувано люди почали продавати квитки на наступні концерти з величезною знижкою, внаслідок чого тур опинився під загрозою.

Досі невідомо, що це було - новий етап мобілізації, негласна домовленість між організаторами концерту і ТЦК, або антипіар Святослава Вакарчука, який крім своєї музичної кар'єри намагався побудувати також кар'єру і політичну.

Що б там не було, сталося найстрашніше для легендарного музиканта - втрата фан-бази, про що можна лише поспівчувати.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!