Блог

Олексій Голобуцький: Іноді варто чесно зізнатись у факапі

А не кричати "CNN - брехуни!". Підсумовуючи черговий етап розвитку скандалу з "вагнергейтом".

0

comments8254

Олексій Голобуцький

Політтехнолог, політичний експерт. Співзасновник «Агентства моделювання ситуацій» - найстарішої в Україні компанії з політичного консалтингу (існує з 2002 року). З 2009-го року незмінно входить до десятки найбільш цитованих політичних експертів в Україні. Визнаний найпопулярнішим політичним експертом за версією рейтингової платформи Comments.ua два роки поспіль: 2020-го та 2021-го.

45 років, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

За освітою історик (ЛНУ ім.І.Франка). 

Онук відомого історика українського козацтва Володимира Олексійовича Голобуцького (1903-1993).

Син професора Петра Володимировича Голобуцького (1938-2010)

Є одним з перших спеціалістів в Україні з питань інформаційного суспільства – перша монографія вийшла друком 1999 року і стала навчальним посібником на багатьох кафедрах (напрямків ІТ, інформаційної безпеки, філософії, державного управління і права, новітньої історії та ін.) українських вишів, її та наступні роботи досі цитують українські автори дисертаційних робіт різних напрямків.

Автор і співавтор багатьох наукових і публіцистичних праць з історії, соціології, політології, проблем інформаційного суспільства, інвайронменталізму тощо.

У 2018-му році через регулярну жорстку політичну сатиру і фотожаби особисто на Путіна потрапив до санкційних списків Кремля: у «списку 322-х» від 1.11.2018 став 60-м.

Є автором сотень поширених мемів щодо українських та зарубіжних політичних діячів, політичної ситуації в Україні.

Аудиторія персональної сторінки у Facebook складає більше 60 тисяч читачів. 

Підсумовуючи черговий етап розвитку скандалу з "вагнергейтом".

Сьогоднішній скандал дня в цьому контексті: тісні обійми у залі ВР Тищенка і Гео Лероса через репліку останнього з трибуни щодо зливу спецоперації з "вагнерівцями". "Українцям цікаво знати, хто з цієї парочки – пан Зеленський чи його секретарша Єрмак – злили цю спецоперацію". Мотиви кума Єрмака Тищенка зрозумілі й прозорі: захист родича і його патрона.

Опубліковані сьогодні репортажі CNN на цю ж гостру тему також мають очевидну причину: CNN просто підігріває тему, збільшуючи аудиторію глядачів і читачів. Скандал - це завжди гаряче. Тим більше цей скандал напряму пов'язаний зі США, котрі мали безпосередній стосунок до організації проваленої ОП спецоперації із захоплення.

Реакція українських провладних телеграм-каналів і блогерів - конкретно, просування наративу "CNN бреше" тактично, можливо, правильно. У факапах краще не зізнаватись до останнього - аж поки адвокат не скаже, що він про все домовився і можна говорити. От тільки зі стратегічної точки зору Американські союзники навряд чи оцінять настільки радикальне заперечування власної провини тими, хто і за іншими напрямками не так щоби демонстрував позицію взірцевого партнера.

Тобто, масштаб цього факапа від початку переріс тактику "промовчимо і забудуть".

Висновок: якщо до такої міри обісрались, то не треба демонстративно розмазувати гівно по стінах і заявляти "це таке мистецтво, а хто не згоден - бреше". Варто чесно зізнатись "так, не втримались" і починати чистити за собою. Причому в такому випадку навіть доцільно попросити допомоги - і найпевніше союзники таки допоможуть підчищати наслідки факапа.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!