Блог

Олексій Голобуцький: Кремль: "Україна краде газ в Європи", "ГТС України розвалилась"...

Кремль таки почав кампанію дискредитації української ГТС. Значить, ймовірність традиційного перекриття труби "Газпромом" на початку січня зросла.

0

comments8879

Олексій Голобуцький

Політтехнолог, політичний експерт. Співзасновник «Агентства моделювання ситуацій» - найстарішої в Україні компанії з політичного консалтингу (існує з 2002 року). З 2009-го року незмінно входить до десятки найбільш цитованих політичних експертів в Україні. Визнаний найпопулярнішим політичним експертом за версією рейтингової платформи Comments.ua два роки поспіль: 2020-го та 2021-го.

45 років, заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

За освітою історик (ЛНУ ім.І.Франка). 

Онук відомого історика українського козацтва Володимира Олексійовича Голобуцького (1903-1993).

Син професора Петра Володимировича Голобуцького (1938-2010)

Є одним з перших спеціалістів в Україні з питань інформаційного суспільства – перша монографія вийшла друком 1999 року і стала навчальним посібником на багатьох кафедрах (напрямків ІТ, інформаційної безпеки, філософії, державного управління і права, новітньої історії та ін.) українських вишів, її та наступні роботи досі цитують українські автори дисертаційних робіт різних напрямків.

Автор і співавтор багатьох наукових і публіцистичних праць з історії, соціології, політології, проблем інформаційного суспільства, інвайронменталізму тощо.

У 2018-му році через регулярну жорстку політичну сатиру і фотожаби особисто на Путіна потрапив до санкційних списків Кремля: у «списку 322-х» від 1.11.2018 став 60-м.

Є автором сотень поширених мемів щодо українських та зарубіжних політичних діячів, політичної ситуації в Україні.

Аудиторія персональної сторінки у Facebook складає більше 60 тисяч читачів. 

Кремль таки почав кампанію дискредитації української ГТС. Значить, ймовірність традиційного перекриття труби "Газпромом" на початку січня зросла.
--
Буквально позавчора, після епічного обвинувачення міністра МЗС РФ Сєрґєя Лаврова "Україна краде європейський газ", я прогнозував, що розвитком цієї тези стануть різноманітні спроби дискредитації України, української ГТС, українських газосховищ... І вже сьогодні прогнози реалізуються.

Утриманець "Газпрому" Алєксандр Рар (якого кремлівська пропаганда чомусь старанно називає "німецьким політологом") в ефірі російського пропагандистського YouTube-каналу «PolitWera» назвав українську ГТС "потенційно небезпечною". Тому, мовляв, і створювались всілякі "потоки" - бо це Європа "не хоче ризикувати стабільністю постачання газу" через Україну.


--
"Там [з трубами через Україну] почти ничего не делалось, эти трубы со времён Советского Союза. В любой момент могут быть технические проблемы, которые могут возникнуть с прокачкой того же важного газа в Европу. Поэтому и был построен «Северный поток-1», «Северный поток-2», «Турецкий поток», потому что нужно было выстроить современную инфраструктуру, для того, чтобы газ безупречно попадал в Европу ближайшие 10-50 лет.
А на украинский транзит уже по технически чисто соображениям полагаться нельзя. Но об этом никто не хочет говорить, никто не хочет слушать".
--
Як бачимо, нічого нового, нічого неочікуваного. "Кремль турботливо дбає про Європу", так би мовити. Щоб її не занапастила і не заморозила ненадійна і півзруйнована Україна.

Все б нічого, якби Рар не перестарався з бажанням вислужитись: на тому ж ефірі озвучив тези не тільки щодо "підступної України", але заодно і щодо "підступної Європи". Винна в нього не тільки Україна, але європейські уряди, котрі "штучно завищують ціни на газ, щоб привчити людей до того, що треба переходити на дорогу "зелену" енергетику". А обвинувачують безневинну Росію в підвищенні цін.

Тобто, винні всі - і тільки Кремль в усьому білому. В результаті втратилась будь-яка правдоподібність заяви. Як то кажуть, "Коли брешеш - головне, вчасно зупинитись. Особливо коли художньо брешеш".

Прогнозую, що на цьому Росія не зупиниться, спроби дискредитації України чинитимуться регулярно. А потім настане такий улюблений для "Газпрому" початок січня: "31 грудня вони ходять в баню, традиція така", а на початку січня - перекривають трубу. Теж традиція. І всім, в тому числі Європі та нашим газотранспортникам і дипломатам (та юристам) варто до цього приготуватись.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!