Блог

Сергій Магера: Масовій кіднепінг у стилі рашистів або навіщо їм наші діти?

Майже 20 тисяч українських дітей окупанти викрали та вивезли до росії. І це лише - за офіційними списками. За неофіційними даними нашої сторони, таких дітей - майже 200 тисяч.

0

comments5799

Сергій Магера

Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування

Маріуполець від народження і назавжди

Самі ж росіяни вихваляються, що “врятували та евакуювали” понад 700 тисяч неповнолітніх українців. Але немає жодних доказів, що це - правда. Адже за даними наших спеціалістів, на тимчасово окупованих територіях, звідки ворог примусово забирав (і продовжує це робити) дітей, викрадаючи їх у батьків, просто фізично не могло перебувати стільки малолітніх. 

За словами уповноваженої Президента з прав дитини Дар’ї Герасимчук, відомо про п’ять основних сценаріїв вилучення дітей рашистами. Найпоширеніший з них - коли ворог на тимчасово окупованих територіях спочатку створює для родин жахливі умови для проживання, а потім вилучає малолітніх у батьків під приводом “оздоровлення” та “відпочинку” в таборах рф. Рашисти масово вивозять нашу малечу із закладів інституційного догляду: дитячих будинків, шкіл-інтернатів, навчально-реабілітаційних центрів тощо. При цьому, коли українська сторона вимагає створити гуманітарні коридори для евакуації дітей із цих закладів на підконтрольну територію, окупант завжди відмовляє. 

За іншими сценаріями вивезення дітей стоять, на жаль, фізичне знищення батьків, примусове вилучення з родин шляхом позбавлення батьківських прав (частіше, це трапляється в сім’ях, де дорослі за жодних обставин не йдуть на компроміс зі злочинцями) та розділення батьків і дітей під час так званої фільтрації. 

Вже там, у рф, ворог бреше дітям, що в Україні, батьки від них відмовились, або загинули, або з ними немає зв’язку. Відправляють неповнолітніх до інтернатів та притулків, звідки тих всиновлюють росіяни. І знайти цих діток потім вкрай складно. росіяни від самого початку роблять все, аби ці діти ніколи не повернулись назад додому. Вони змінюють малолітнім громадянство та пришвидшують процедуру всиновлення, надають безкоштовне навчання та пільги для опікунів.  

Рашисти добре налагодили цю схему ще з 2014 року, коли в анексований Крим пустили так званий “потяг надії”. Ним громадяни рф приїздили на окуповану територію, аби “благородно” усиновити тамтешніх дітей, батьків яких російська влада або позбавила відповідних прав, або взагалі вбила. 

Міжнародний кримінальний суд ВЖЕ визнав факт викрадення окупантами українських дітей. Отже, доказів - чимало. У зв’язку із цим видані ордери на арешт путіна та уповноваженої з прав дитини рф марії львової-бєлової. 

Навіщо ж ворогу наше молоде покоління? Перш за все, здорових росіян залишилось мало. Це важливий аспект. За словами людей, яким вдалося вирватись із окупації, або ж, хто потрапляв до фільтраційних таборів, рашисти особливу увагу звертали саме на здоров’я дітей. Далі, вже на території рф, цих маленьких українців планують русифікувати, аби від їхнього коріння не залишилося ні сліду. Але хочу нагадати рашистам: в нас із вами різна кров. Ви можете навчити наших дітей руських слів, ви можете погрозами змусити їх слухати ваш гімн та тримати триколор, але ви не зможете знищити в них українців. Бо це - генетична особливість. І допоки живий бодай один із нас, вам спокою не буде.    

Сьогодні, у Міжнародний день зниклих дітей, давайте нагадаємо світу про те, які страшні злочини коїть наш ворог. Поки що нам вдалося повернути додому більш як три сотні дітей. Але ми боремося за кожного. На всіх можливих рівнях і у будь-який спосіб. 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!