Блог

Оленка Клочко: Паразити

Чи є межа цинізму? Омбудсмен Дмитро Лубінець на своєму телеграм-каналі повідомив, що в березні 2022 року чиновники столичних соціальних центрів відправили своїх родичів за кордон під виглядом супроводу дітей-сиріт (https://t.me/dmytro_lubinetzs/6069).

0

comments584

Оленка Клочко

Журналіст, редактор, лінгвіст, волонтер

Українка у Польщі

Щаслива дівчинка з інвалідністю через порушення голосовимови

Авторка блогу "Українська з Оленкою Клочко"

Працювала журналістом у виданнях "Гіпотеза", "Коментарі", "Коментарі. Харків"

Отримала вищу освіту за напрямком "Прикладна лінгвістика", а також "Видавнича справа та редагування" у Харкові

Здобуваю післядипломну освіту у Польщі в Університеті Адама Міцкевича за напрямком "Журналістика та соціальні комунікації" (докторантура)

Займаюся проєктами із вивчення соціальних комунікацій, розвитку та впливу сучасних медіа



Тільки вдумайтеся: у найнебезпечніший для країни момент, коли ще тривають бої під Києвом, 20 здорових дорослих чоловіків приєднуються до хворих сиріт, яких рятують від війни європейські партнери. І добре було б, якби вони, опинившись у безпеці в Німеччині, так і залишилися б доглядати за цими дітьми або хоча б із пристойності робили вигляд, що доглядають за ними. Ні, ці "супроводжуючі" були одразу ж звільнені від своїх обов'язків після того, як опинилися за кордоном, і з того часу навіть не думають повертатися в Україну.

Як стала можлива така цинічна афера? Звичайно ж, не без допомоги профільних відомств. Так, у злочинній сфері виявилися замішані керівник Служби у справах дітей та сім'ї міста Києва і керівник Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва...

Уся ця схема дивовижним чином нагадує модель поведінки паразитів у живій природі - вони так само використовують чужі організми у власних цілях, зокрема й для уникнення небезпеки та переміщення на відстань. Але залишимо це на совісті негідників, для українського суспільства важливо інше: про що подумала влада німецького Вупперталя, коли спершу побачила в натовпі дітей кремезних чоловіків, явно не схожих на соцпрацівників, а потім стала свідком їхнього раптового звільнення?  

Але ж це було не якесь злочинне угруповання, а особи з рекомендаціями від високопоставлених київських чиновників.



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!