Блог

Оленка Клочко: Як назвуть в історії наш народ, якщо індійці та індіанці вже є?

Сьогодні люди мають чудову можливість озирнутися, та звернутися до архівів,подивитися на те, що відбувалося з людством протягом століть. Протезасвоювати уроки, мабуть, ніхто не хоче.

0

comments8883

Оленка Клочко

Журналіст, редактор, лінгвіст, волонтер

Українка у Польщі

Щаслива дівчинка з інвалідністю через порушення голосовимови

Авторка блогу "Українська з Оленкою Клочко"

Працювала журналістом у виданнях "Гіпотеза", "Коментарі", "Коментарі. Харків"

Отримала вищу освіту за напрямком "Прикладна лінгвістика", а також "Видавнича справа та редагування" у Харкові

Здобуваю післядипломну освіту у Польщі в Університеті Адама Міцкевича за напрямком "Журналістика та соціальні комунікації" (докторантура)

Займаюся проєктами із вивчення соціальних комунікацій, розвитку та впливу сучасних медіа



Існує думка, що історія любить повторюватися, а якщо глибоко покопатися, подивитися на першопричини тих чи інших подій, можна побачити аналогії з тим, що відбувається зараз та спробувати спрогнозувати дії, яківідбуватимутьсядалі.

Спілкуючись з багатьма психологами, які працюють з військовослужбовцями,  я чую від них, що вони надихають наших захисників на те,що головне на війні – це врятувати своє життя, виконуючи наказ, аджесаме за життя ми зараз і боремось. До того ж, боротися доводиться не лише з ворогом у прицілі, але і з тим, хто дивиться у бінокль з нашого боку, та спостерігає за всім. Наш народ завжди славився своєю мудрістю, однак є невелика кількість людей які досі не розуміють чому триває війна.

Ресурси … От головна причина усіх війн на планеті, які були та які ще будуть. Їх прямийвидобуток, чи контроль над тим, хто видобуває, а такожінші можливості впливу на свій заробіток та заробіток конкурентів – ось чому до нашого дому прийшла війна. Так, ми в першу чергу відстоюємо свою свободу, але як довго нам буде потрібно її захищати, та якою ціною?

У жовтні 1492 року Христофор Колумб висадився на одному з Багамських островів. Так, це ті самі, на яких багато хто мріє опинитися та відчути райську насолоду. Там він зустрів аборигенів. Після він писав: «Ці люди ні в чому не відчували потреби. Вони дбали про свої рослини, були вправнимирибалками, вони будували гарні домівки та тримали їх у чистоті. Вони жили у мирі та дружбі …..З них вийдуть хороші та вправні слуги». А коли повернувся в Іспанію – він привіз з собою не лише рослини та тварин, а також шістьох індійців, яких возив потім містамиЄвропи - чи то для сміху, чи задля вивчення їх як виду.

Буквально на цьому тижні шановний пан президент відвідав Париж та Лондон. Сумнівів щодо щирих намірів Володимира Олександровича немає, навряд чи знайдеться той, хто зробив більший вклад аніж він, але люди з якими він зустрічався –питання інше. Тут стало відомо, що основні обіцяні «Леопарди» прийдуть не раніше, ніж…літом. Цікаво, чи знають у Берліні прислів’я «До обіду ложка». Після цієї новини, дивитися на проникливе відео виступу Зеленського перед британськими чиновниками, які чемно посміхаються, якось не дуже, особисто у мене з’явилось неприємне почуття:ніби ми стоїмо на місці тих самих шістьох індійців, яких привезли до Європи. Щокористуючисьнашоювідкритістю та щирим бажанням стати вільними, хтось вирішує свої економічні проблеми ….

Ви можете сказати, що за допомогу, яку нам надають, необхідно платити. Але невже це слід робити саме нашою кров’ю? – відповім я вам.

 



comments

Новости партнеров

comments

Другие материалы автора


Новости

Подписывайтесь на уведомления, чтобы быть в курсе последних новостей!