Унікальна віха в історії України: політичні підсумки 2019 року, про який згадуватимуть десятиліттями

До завершення підходить 2019 рік, який став для українців справжнім квестом і перевіркою їх емоційної витривалості. Портал «Коментарі» підбив головні політичні підсумки року та звернувся за їх трактуванням до експертів, щоб отримати користь з пройденого, продовживши курс творення і вихолощення вільної демократичної держави на тлі всіх її негараздів

2019 рік запам'ятався нам, як ніякий інший, саме його початком. Більшість громадян і гостей нашої країни, сидячи в новорічну ніч перед екранами телевізорів, несподівано для себе побачили не казенне привітання чинного президента, а обличчя відомого коміка і бізнесмена, який заявив про твердий намір стати майбутнім президентом.

Похід Зеленського на вибори і поділ країни на два табори

Тоді обіцянка Володимира Зеленського на тлі новорічної ялинки: "Я йду!" вселила в серця і уми українців свіжий подих надії, чого більшість співгромадян вже і не чекали. І це був один з тих рідкісних випадків, коли формула "почну нове життя з Нового року" знайшла своє втілення — після бою курантів в країні з'явилася абсолютно нова політична повістка, а суспільство строго розділилося на тих, хто підтримує Зеленського та тих, хто гостро не приймає.

за посиланням. Тоді ця начебто формальна розмова перетворилася на справжній скандал на обох материках. Для Трампа він став фатальною причиною для процесу щодо імпічменту, а на Зеленського ліг тінню змовника проти головних союзників у нормандському форматі — Ангели Меркель і Емманюеля Макрона. Стенограму обговорювали і коментували як у високих кабінетах, так і на комунальних кухнях. Еліта і народ розуміли: ця розмова відгукнеться і буде мати наслідки в недалекому майбутньому, коли Зеленський вперше постане перед Володимиром Путіним.

статус головної в 2019 році: повернення додому полонених моряків і головного в'язня сумління Кремля Олега Сенцова — з Росією відбувся обмін. Незважаючи на урочистість моменту і загальнонаціональні сльози радості, у противників Володимира Зеленського і тут знайшлося кілька вагомих ремарок в дусі: "все добре, але не зовсім".

Так, у соціальних мережах звучала думка, що згідно з рішенням Міжнародного суду ООН по морському праву, Росія зобов'язана була відпустити 24 захоплених у полон українських моряків, інакше вона піддалася б черговим санкцій. Отже, обмінявши російських злочинців, Зеленський нібито лише підіграв Путіну в його підступною грі. Як би там не було, але біля трапа літака, який прибув на борту з українцями, багато місяців і років просидівших в стінах російських в'язниць, стояв глава держави Володимир Зеленський, і ці кадри врізалися у свідомість українців як невід'ємна частина його президентства.

топ найгучніших проектів 2019 року.

Ми підвели наукові підсумки 2019 року — матеріал про гучні технологічні прориви і найважливіші наукові відкриття, які доводять: майбутнє, про яке мріяли фантасти XX століття у своїх книгах і фільмах, вже настало.

Крім того, наша редакція підготувала огляд з 12 найбільш резонансних і яскравих подій цього року, за якими стежив увесь світ і згадала найгучніші скандали у Верховній Раді 2019 року.

Нарешті, ми розповіли про найбільш важливих, на наш погляд, події 2019-го в сфері економіки України, які відбилися на житті кожного жителя країни.