Головна Новини Бізнес новини компаній SkyUp припиняє польоти в Арабські Емірати через катастрофу літака «МАУ» в Ірані
commentss НОВИНИ Всі новини

SkyUp припиняє польоти в Арабські Емірати через катастрофу літака «МАУ» в Ірані

В авіакомпанії SkyUp запевнили, що пасажирів, які купили квитки до Шарджі (ОАЕ), сповістять про скасування рейсів і виплатять компенсації

18 січня 2020, 14:58 comments2720
Поділіться публікацією:
SkyUp припиняє польоти в Арабські Емірати через катастрофу літака «МАУ» в Ірані

Авіакомпанія SkyUp Airlines з 1 лютого 2020 року припиняє регулярні перельоти з Харкова, Львова і Запоріжжя до Шарджі (Об'єднані Арабські Емірати), повідомляє прес-служба компанії.

Дане рішення було прийнято у зв'язку із забороною на польоти над територією Іраку та Ірану.

Співвласник компанії Олександр Альба пояснив, що через заборону були змінені маршрути літаків. В даний час лайнери пролітають над територією Єгипту і Саудівської Аравії. Також здійснюються зупинки у турецькій Анталії для дозаправки.

"Така необхідність збільшує час польоту щонайменше на три години. Це створює незручності для наших пасажирів, а також провокує зміни в розкладі інших рейсів в аеропортах прильоту – Запоріжжі, Львові, Харкові", — сказав він.

В авіакомпанії відзначили, що пасажирів, які придбали квитки до Шарджі, вчасно сповістять про скасування рейсів і виплатять компенсацію відповідно до закону.

"Щойно заборону прольоту над територіями Іраку та Ірану буде скасовано, авіакомпанія SkyUp Airlines розгляне можливість повернутися до виконання цих рейсів", — заявили в авіакомпанії.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири та члени екіпажу загинули.

Влада Ірану спочатку спростовувала причетність до катастрофи українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції.

У зв'язку з інцидентом, українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!