Головна Новини Політика зовнішня політика Генасамблея ООН завтра обговорить ситуацію на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Генасамблея ООН завтра обговорить ситуацію на Донбасі

Україну представлятиме міністр закордонних справ Вадим Пристайко

19 лютого 2020, 16:24 comments2532
Поділіться публікацією:
Генасамблея ООН завтра обговорить ситуацію на Донбасі

Генеральна асамблея ООН завтра, 20 лютого, обговорить загострення ситуації на Донбасі. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Відповідний пункт порядку денного називається "Ситуація на окупованих територіях України".

"Проведення дебатів на цю тему стане важливою подією у зусиллях України з протидії триваючій агресії РФ та деокупації частини території нашої держави шляхом зміцнення міжнародної солідарності і використання унікальних представницьких можливостей цієї глобальної організації", — йдеться в повідомленні.

У дебатах на Генасамблеї візьме участь міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, який також зустрінеться з головою 74-ї ГА ООН Тіджанні Мухаммадом-Банде і генсеком ООН Антоніу Гутеррішем. Також заплановані робочі зустрічі з представниками низки держав.

Як повідомляло видання "Коментарі", 18 лютого в районі Золотого відбувся запеклий бій: бойовики перейшли в наступ і спробували прорвати лінію фронту. Окупанти вели обстріл з наших захисниках із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовував міномети калібру 120 мм. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. У Мережі з'явилися перші відеозаписи бою на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський виступив із заявою у зв'язку з атакою терористів. За його словами, "армія сильно відповіла" на провокацію.

Пізніше в Штабі ООС повідомили, що бойовики застосували, зокрема, танки і ствольну артилерію. Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за фактом обстрілу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!