Головна Новини Політика рада Депутати будуть розслідувати атаку бойовиків на Луганщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати будуть розслідувати атаку бойовиків на Луганщині

У робочій групі Верховної Ради будуть розглядати секретні відео і держтаємницю

21 лютого 2020, 18:35 comments1915
Поділіться публікацією:
Депутати будуть розслідувати атаку бойовиків на Луганщині

У Верховній Раді створена робоча група для розслідування спроби терористів прорвати лінію фронту в Луганській області вранці 18 лютого. Про це розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє "РБК-Україна".

До складу робочої групи увійдуть нардепи Михайло Забродський ("Європейська солідарність"), Ігор Герасименко ("Слуга народу") і Роман Костенко ("Голос").

Комітет з питань нацбезпеки і оборони заслухав генерала Сергія Наєва, який знаходився на тій ділянці фронту і може розповісти подробиці сутички.

"Ми запросили генерала Наєва, він нам пояснив багато додаткових деталей, але ми ще вирішили створити таку закриту групу... Там є оперативні відео, які мають закритий характер. Ми вирішили створити робочу групу. Ті люди, які хочуть увійти від комітету, мають доступ до держтаємниці, зможуть у рамках робочої групи ознайомитися з деталями і отримати цю інформацію", — додав Арахамія.

Нардеп також пояснив деталі роботи групи.

"Група буде працювати таким чином: надсилаємо запит в Генштаб, домовляємося про час, матеріали будуть аналізувати, після чого буде фінальна доповідь на комітеті", — сказано в повідомленні.

Як повідомляло видання "Коментарі", 18 лютого в районі Золотого відбувся запеклий бій: бойовики перейшли в наступ і спробували прорвати лінію фронту. Окупанти вели обстріл з нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовував міномети калібру 120 мм. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. У Мережі з'явилися перші відеозаписи бою на Донбасі.

Президент Володимир Зеленський виступив із заявою у зв'язку з атакою терористів. За його словами, "армія сильно відповіла" на провокацію.

Пізніше в штабі ООС повідомили, що бойовики застосували, зокрема, танки і ствольну артилерію. Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за фактом обстрілу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!