Головна Новини Суспільство події ТОП подій понеділка: затримання кілерів, які розстріляли сина Соболєва, і протест Марусі Звіробій
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій понеділка: затримання кілерів, які розстріляли сина Соболєва, і протест Марусі Звіробій

Президент Зеленський заявив, що підніме питання Криму в розмові з Путіним, на що в РФ відповіли: питання півострова - табу

2 грудня 2019, 20:05 comments2820
Поділіться публікацією:
ТОП подій понеділка: затримання кілерів, які розстріляли сина Соболєва, і протест Марусі Звіробій

Смерть дитини. Весь понеділок в Україні говорили про трагедію, яка сталася напередодні, 1 грудня, в Києві. Близько 17:00 на перехресті вулиць Льва Толстого та Тарасівської невідомі обстріляли автомобіль депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, на задньому сидінні якого сиділи дружина з дитиною. Злочинці нібито цілилися у водія, проте потрапили в 3-річного хлопчика, який помер в кареті швидкої допомоги.

Правоохоронці вже встановили, що злочинці вели вогонь з орендованого будинку, а також затримали двох можливих виконавців – 18-ти і 19-річного хлопців. Серед версій трагедії — сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність, а також професійна діяльність Соболєва.

Копи встановлюють всіх причетних до вбивства малюка, яким загрожує довічне ув'язнення.

Допит через погрози президенту. Сьогодні волонтер і учасниця АТО Олена Самбул, відома під псевдонімом Маруся Звіробій, прибула на допит в Державне бюро розслідувань, але давати свідчення у кримінальній справі про погрози фізичною розправою над президентом Володимиром Зеленським не стала. Звіробій приїхала разом зі своїм адвокатом, і біля будівлі ДБР її оточили однодумці і група підтримки з колишніх побратимів. Волонтер піднялася східцями будівлі і позначила, що не має наміру давати показання по справі, в якій займає незрозумілий статус: мовляв, вона не є ні підозрюваною, ні свідком.

Раніше ми писали про те, що Маруся Звіробій була одним з фігурантів скандального відеозвернення Зеленському, в якому припустила, що гарант закінчить життя "не своєю смертю". Щодо Звіробій може бути розпочато кримінальне провадження за статтею, яка передбачає реальне тюремне ув'язнення.

Питання Криму. Президент Володимир Зеленський сьогодні заявив, що на саміті "нормандської четвірки", який пройде у Парижі 9 грудня, підніме питання анексованого Криму. Зеленський вважає, що до переговорів можна залучити й США.

А ось російська сторона у відповідь заявила, що не буде обговорювати з Україною питання Криму. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков каже, що обговорення Криму неможливо ні в якому форматі. Кажучи про те, як буде діяти глава Російської Федерації Володимир Путін, якщо президент України Володимир Зеленський на особистій зустрічі підніме питання про приналежність Криму, Пєсков зазначив, що російський лідер "безумовно дасть розгорнуті, послідовні відповіді на всі відповідні питання".

Візьмуть області РФ в Україну. Заява спікера Держдуми Росії В'ячеслава Володіна про те, що декілька областей України можуть вийти з її складу через нібито масштабний націоналізм і утиски малих народів, є його особистим оціночним судженням — заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Спікер російського лідера нагадав, що на сесії форуму з питань меншин під егідою Ради ООН з прав людини представники України двічі намагалися перервати виступ депутата Держдуми від анексованого Криму Руслана Бальбека, а також зірвали виступ глави української громади Криму Анастасії Гридчиної. Прес-секретар також нагадав норми Конституції Росії, що стосуються зовнішньої політики.

Тим часом віце-прем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба у відповідь на слова Володіна заявив, що Україна готова прийняти до свого складу пару прикордонних областей РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!