Головна Новини Суспільство події ТОП подій четверга: "Беня" на суді у справі "Приватбанку" і вибори за новими правилами
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій четверга: "Беня" на суді у справі "Приватбанку" і вибори за новими правилами

На Хрещатику відбувся масштабний мітинг проти земельних реформ, а у справі про вбивство Шеремета знайшли новий доказ

19 грудня 2019, 19:30 comments1688
Поділіться публікацією:
ТОП подій четверга: "Беня" на суді у справі "Приватбанку" і вибори за новими правилами

Суд по справі "Приватбанку". Сьогодні вранці в Шостому апеляційному адмінсуді розглядали апеляційну скаргу України щодо рішення Окружного адміністративного суду по справі "Приватбанку". В квітні цього року служителі Феміди винесли вердикт: скасувати націоналізацію кредитно-фінансової установи, що раніше належала олігарху Ігорю Коломойському. А в жовтні в столичному Господарському суді призупинили розгляд позову олігарха і Triantal Investments про повернення акцій "Приватбанку", поки не буде прийнято рішення по апеляції про законність націоналізації цього банку.

Поки судді приступили до розгляду справи в закритому режимі, під стінами суду відбувся мітинг проти повернення "Приватбанку" Коломойському. Незабаром звичайна акція протесту з гаслами і плакатами перетворилася на справжнє шоу. До будівлі суду прибув так званий Санта-Клаус, який був зовні схожий на олігарха Ігоря Коломойського. Пародіюючи голос екс-власника "Приватбанку", чоловік поспілкувався  з журналістами і активістами. Останні після візиту "Санти" затіяли гру з метанням дротиків, яку назвали "Беня". Ті, хто краще за всіх влучав у ціль, отримував за влучність шоколадні гривні.

В результаті, апеляційний адміністративний суд задовольнив клопотання "Приватбанку" про припинення провадження до набрання законної силу рішення по справі, відкритого на підставі позову сім'ї Суркісів до Національного банку, який зараз розглядається Великою палатою Верховного Суду України. Розгляд цієї справи призначений на 31 січня 2020 року.

Вибори — по-новому. Верховна Рада сьогодні ухвалила Виборчий кодекс з поправками президента Володимира Зеленського. Законопроект №0978 підтримали 320 народних депутатів. Згідно з новими правилами, парламентські вибори будуть проводитися за відкритими регіональними списками. Кожна партія буде висувати два типи списків: єдиний перелік кандидатів у загальнодержавному виборчому окрузі та списки кандидатів у відповідних виборчих регіонах. Також новий закон передбачає висунення лише партійних представників. Самовисуванців, згідно з новим законом, не буде. Виборчий кодекс набуде чинності з 1 січня 2020 року, а не з 1 грудня 2023 року, як планувалося раніше.

Вбивство Шеремета. У підозрюваного Андрія Антоненко, який є фігурантом кримінальної справи про вбивство Павла Шеремета, при обшуку знайшли половину протипіхотної міни. Така ж половина вибухового пристрою була використана при вибуху журналіста, про що повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. За версією слідчих, до обшуку Антоненко подзвонив своєму товаришеві і попросив його винести якусь річ зеленого кольору, тому оперативники вирушили на місце. Предметом, за словами Геращенко, була половина цієї бойової міни МОН-50. Чиновник уточнив, що при виготовленні вибухового пристрою, яким підірвали автомобіль журналіста, використовувалася саме така ж половина протипіхотної міни. В даний час експерти намагаються визначити, чи є ці половинки частинами однієї МОН-50.

Акція протесту. У Києві на Хрещатику сьогодні відбулася акція проти земельних законопроектів. Протестувальники не планують залишатися в центрі столиці сьогодні вночі, проте ввечері збираються оголосити про свою позицію з Хрещатика під час прямого включення центральних телеканалів. Таким чином учасники акції хочуть звернутися до представників влади країни. Крім того, мітингувальники очікують, що до них вийде президент України Володимир Зеленський або прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

За словами учасників протесту, якщо вони так і не дочекаються представників уряду, то такі акції стануть щоденними. Не виключено, що противники відкриття ринку будуть перекривати дороги. Нагадаємо, один з меседжів, який озвучують протестувальники, — не приймати закон про запровадження ринку землі, поки в Україні триває війна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!