Головна Новини Суспільство події Головні новини середи: 176 жертв рейсу "Тегеран - Київ" і "перемир'я" на Донеччині з танками
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні новини середи: 176 жертв рейсу "Тегеран - Київ" і "перемир'я" на Донеччині з танками

Сьогодні в Ірані розбився літак компанії "МАУ": загинули 11 українців

8 січня 2020, 19:05 comments2216
Поділіться публікацією:
Головні новини середи: 176 жертв рейсу "Тегеран - Київ" і "перемир'я" на Донеччині з танками

Авіакатастрофа в Ірані. Сьогоднішній ранок приголомшив всіх українців: в Ірані розбився "Боїнг" сполученням "Тегеран — Київ" компанії "МАУ", на борту якого перебувало 176 осіб. За попередніми даними, повітряне судно не змогло набрати висоту: у літаку з невстановлених поки причин прогримів вибух, після чого лайнер звалився на землю недалеко від аеропорту і вибухнув. Всі пасажири – в основному, молодь з Ірану та ще шести країн, а також 9 членів українського екіпажу загинули.

Однією з версій події став нібито запуск іранцями балістичної ракети, проте експерти назвали її невірною: мовляв, така ракета знищила б літак у повітрі. У "МАУ" тим часом спростували трагедію через помилки пілотів. Так, командир рейсу "Тегеран – Київ" Володимир Гапоненко провів у небі близько 11 600 годин, з яких 5500 – в якості командира. Практично всі польоти він здійснював на Boeing-737. Олексій Наумкін, який був інструктором, відлітав майже стільки ж годин – близько 12 000. Стаж другого пілота Сергія Хоменка теж чималий: 7 600 годин нальоту на літаку Boeing-737.

Згідно з інформацією авіакомпанії, серед жертв є діти. Зокрема, шістьом загиблим не було й 10-ти років. Також розбилося немовля 2018 року народження. Більшість жертв — молоді люди віком від 20 до 30 років.

Офіс генерального прокурора почав досудове розслідування за фактом аварії літака. Дані внесено до ЄРДР за статтею "Порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей". Українським компанія заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ". Крім того, у зв'язку з трагедією експерти влаштують перевірку льотної придатності всього цивільного флоту України.

"Перемир'я" з "Градом". Незважаючи на так зване перемир'я, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відзвітувала про те, що вони зафіксували на окупованій території в Луганській області в районі розведення сил кілька РСЗВ "Град", а також танків і гаубиць, що належать російським військовим і бойовикам. Крім того, згідно з даними спостерігачів, на території непідконтрольної на полігоні в районі Міусинська виявили 7 одиниць реактивних систем залпового вогню, розміщених з порушенням ліній відводу.

Запустили "Турецький потік". Сьогодні, 8 січня, у Стамбулі відбулася урочиста церемонія запуску магістрального газопроводу "Турецький потік", який постачатиме газ з Росії в Туреччину і південну Європу. У відкритті взяли участь президенти Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, Росії Володимир Путін, Сербії Олександр Вучич і прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.

Володимир Путін під час свого виступу заявив про зміцнення співробітництва між Росією і Туреччиною незважаючи на спроби протидії цього. А міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Фатіх Донмез сказав, що запуск "Турецького потоку" перетворить Туреччину в основного споживача російського газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!