Головна Новини Суспільство події Підсумки вівторка: Трамп проти "Апокаліпсису" і "розпродаж" українських в'язниць
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки вівторка: Трамп проти "Апокаліпсису" і "розпродаж" українських в'язниць

Сьогодні у Швейцарії стартував Всесвітній економічний форум, а в Китаї розповіли, що робити у зв'язку зі спалахом вірусу

21 січня 2020, 19:30 comments1988
Поділіться публікацією:
Підсумки вівторка: Трамп проти "Апокаліпсису" і "розпродаж" українських в'язниць

Грета vs Трамп. Сьогодні в Давосі (Швейцарія) відкрився Всесвітній економічний форум, в якому беруть участь 118 країн, в тому числі і Україна. Завтра серед спікерів заявлений президент Володимир Зеленський. Сьогодні ж увагу громадськості звернула на себе екоактивістка Грета Тунберг, яка в черговий раз виступила з критикою світових лідерів за те, що вони не приділяють належної уваги змінам клімату.

На противагу їй виступив президент США Дональд Трамп, який різко припинив спроби екоактивістів вселити міжнародній громадськості ідеї, здатні згубно позначитися на світовій економіці. На думку американського лідера, захисники навколишнього середовища повинні припинити поширювати чутки про катастрофу планетарного масштабу. Відкинути пророцтва про Апокаліпсис – до цього закликав президент США.

Рекомендації через новий вірус. Генеральне консульство України в Гуанчжоу сьогодні оприлюднило рекомендації для наших громадян у зв'язку зі спалахом коронавірусу в регіоні. У рекомендаціях консульства китайською та українською мовами зазначено, що в сезон підвищеної захворюваності необхідно тепло одягатися, дотримувати особистої гігієни, займатися фізичними вправами, а також провітрювати приміщення і, по можливості, уникати місць великого скупчення людей. Також експерти рекомендують носити респіратори. Нагадаємо, що в Китаї на початку січня 2020 року стрімко зросла кількість заражених коронавірусом – новим видом смертельної пневмонії. Вірус активно поширюється по країні, а також Південній Кореї, Таїланду, Японії. Тільки за останні два дні новим недослідженим вірусом заразилися 139 осіб. Всього ж інфіковані близько 300 людей, четверо з яких померли.

"Розпродаж" в'язниць. В Міністерстві юстиції планують розпродавати тюремні будівлі, а виручені кошти направляти на потреби інфраструктури, підпорядкованої відомству. За словами міністра юстиції України Дениса Малюськи, зараз вони опрацьовують механізм, щоб продавати існуючі будівлі тюремної системи і на ці кошти будувати щось нове. Мовляв, у Україні більше в'язниць, ніж потрібно, а ось СІЗО в багатьох містах не вистачає. Саме тому в уряді шукають шляхи оптимізації фінансування.

На допит — "силою". Державне бюро розслідувань має намір примусово привести п'ятого президента України Петра Порошенка на допит. Представник відомства Олег Корецький заявив про те, що Порошенко в черговий раз не прийшов на допит, тому в ДБР готують документи для його примусового приводу.

Нагадаємо, 20 січня Порошенко прийшов в Державне бюро розслідувань, щоб слідчі вручили йому повістки про виклик свідка в порядку, встановленому КПК. Адвокат повідомив, що Порошенко вручили повістки для допиту в якості свідка на 24 січня 2020 року по справі про Мінські угоди, на 31 січня 2020 року — по справі захоплених РФ моряків, на 11 лютого 2020 року — по справі про судову реформу. Раніше в Держбюро розслідувань заявляли, що з літа 2019 року Петро Порошенко нібито навмисне пропустив більше 15 допитів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!