Головна Новини Суспільство події Українська тест-система для коронавірусу та економія мільярдів на лікарняних: яким був цей вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська тест-система для коронавірусу та економія мільярдів на лікарняних: яким був цей вівторок

Сьогодні в Україні повернули прокурорів у справі Євромайдану, закрили школи на карантин через грип і закликали громадян повертатися з Китаю

28 січня 2020, 19:35 comments2457
Поділіться публікацією:
Українська тест-система для коронавірусу та економія мільярдів на лікарняних: яким був цей вівторок

Боротьба з коронавірусом. В Україні планують запровадити тест-системи, за допомогою яких можна буде зменшити тривалість діагностування смертельної китайської пневмонії. Нові системи повинні з'явитися в кінці цього тижня або максимум на початку наступного. За даними МОЗ, зараз у світі немає методів для діагностики саме коронавірусу 2019-nCoV. Тому діагностика нового типу коронавірусу проводиться шляхом виключення інших захворювань. Так, спочатку у пацієнта діагностують грип. І якщо підтвердження цього діагнозу немає, то проводиться діагностика на той тип коронавірусу, який присутній в Україні. Зразки будуть відправляти в одну з двох лабораторій Києва, де проведуть додаткове обстеження на всі існуючі віруси. Якщо і там буде поганий показник – зразок обстежують в лабораторії ВООЗ.

Тим часом, українським громадянам, які в даний момент перебувають на території Китаю, рекомендують покинути країну. Посольство України в Китаї застерігає українців у зв'язку з поширенням нового типу коронавірусу 2019-nCoV, який забрав життя вже більш сотні людей. У разі надзвичайної ситуації дипломати закликають терміново телефонувати на "гарячу лінію" +86 137 01230647 або писати електронкою [email protected].

Справа Євромайдану. Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повернув попередній склад прокурорів у справі про злочини на Євромайдані. Так, в Офісі генпрокурора прийняли постанову після відводу прокурорів Святошинським районним судом 14 січня. Повідомляється, що "оригінальний" склад прокурорів знову в справі: до нього увійшли Олексій Донський, Ігор Земський і Яніс Симонов. Нагадаємо, родичі "Небесної сотні" закликали не призначати Олександра Буряка головним у "справах Майдану". За їх словами, його ім'я фігурує в записах з службового кабінету голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, які були раніше оприлюднені НАБУ. Так, родичі героїв підкреслили, що вищенаведені факти виключають конструктивну співпрацю постраждалих з керівництвом цього департаменту ДБР. Також, на їхню думку, це негативно вплине на довіру суспільства до слідства по справах Майдану.

Карантин. У дев'яти областях України через велику кількість хворих на ГРВІ та грип закрили на карантин школи. Зокрема, в Одесі за тиждень захворіли понад 5 тисяч осіб, при цьому 74% з них – діти до 17-ти років. У Сумській області рівень захворювання на грип досяг порогу: 527,8 осіб на 100 тис. населення. Усього захворіло більше 5 тисяч осіб, серед яких майже 4 тисячі – діти. За даними Запорізького обласного лабораторного центру, пішли на карантин всі школи і дитсадки Бердянська. У Волинській області довелося закрити на карантин дев'ять шкіл і дитячий садок. Продовжити роботу в штатному режимі планують з початку лютого. В столиці захворіло 6,7 тис. дітей, при цьому за минулий тиждень пацієнтів стало більше на 26%.

Лікарняні "онлайн". Сьогодні стало відомо про те, що з 1 квітня українці зможуть почати користуватися електронними лікарняними. В Мінсоцполітики кажуть, що запуск е-лікарняних – перший етап на шляху оптимізації системи та продовження боротьби з корупцією у сфері соціального страхування. Чиновники сподіваються, що електронний лікарняний забезпечить прозорість і відкритість при видачі лікарняних листів. За попередніми даними, щорічно економія коштів буде досягати від 1 до 5 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!