Головна Новини Суспільство події ТОП подій вівторка: кровопролиття на Донбасі і заява Януковича про Євромайдан
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій вівторка: кровопролиття на Донбасі і заява Януковича про Євромайдан

Сьогодні на Донбасі з обох сторін загинули дві людини і 9 поранені, але президент Володимир Зеленський завив, що Україна наближається до припинення війни і настання миру

18 лютого 2020, 19:35 comments3152
Поділіться публікацією:
ТОП подій вівторка: кровопролиття на Донбасі і заява Януковича про Євромайдан

Обстріл української армії. Сьогодні вранці Україну сколихнула новина про напад терористів на Донбасі і обстріл позицій ВСУ. Бойовики відкрили вогонь в районі населених пунктів Новотошковське, Орехово, Кримське, Попасна та Хутір Вольний, застосовуючи ствольну артилерію калібру 152 мм. Крім того, загарбники випустили по позиціях наших захисників більш 164 мін з мінометів калібру 120 мм та 44 міни з 82-мм мінометів. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Крім того, окупанти здійснили 56 пострілів по наших позиціях з озброєння танка. У штабі ООС кажуть, що з нашої сторони загинув один військовий, ще четверо поранені. Окупанти понесли більші втрати: одна людина загинула, п'ятеро поранені.

Президент Володимир Зеленський скликав екстрене засідання РНБО і завив, що дії окупантів – це спроба зірвати мирний процес. За словами президента, провокаційний наступ бойовиків українські бійці змогли гідно відобразити, і за допомогою сильної армії Україні вдасться прийти до миру. Як зазначив президент, сьогоднішня провокація не змінить курс щодо того, що Україна наближається до припинення війни і настання миру. Крім того, гарант висловив співчуття близьким загиблого українського захисника, а пораненим побажав якнайшвидше одужати.

Тим часом, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що не в курсі деталей наступу так званих "Л/ДНР" на Донбасі сьогодні. Як заявили у Кремлі, вони не знають, "що спровокувало" сьогоднішнє загострення на лінії фронту. Також там висловили співчуття через загиблих з обох сторін і планують незабаром прояснити деталі події. При цьому Пєсков підкреслив, що неправильно говорити, ніби Кремль має вплив на бойовиків і несе відповідальність за конфлікт на Донбасі.

Янукович про Майдан. Сьогодні, в річницю розстрілів на Майдані, "втікач" — четвертий президент України Віктор Янукович, що зараз переховується від правоохоронців, — зробив заяву. Позицію Януковича виклав на своїй сторінці у Facebook його адвокат Віталій Сердюк. Так, Янукович звернувся до "співвітчизників" і заявив, що не для всіх події на Майдані були революцією, а "обернулися страшною трагедією, що відкриває чорну сторінку історії України". Заява "втікача" рясніє такими формулюваннями, як "державний переворот", "кривавий шлях" і "вихваляння вбивць". За думку Януковича, "Порошенко і його спільники" нібито продовжують розділяти українців. А ось про нинішнього президента політик висловився більш позитивно: "перші кроки Зеленського дають надію на мир, справедливість і встановлення стабільності в країні". Більше того, сам Янукович запевнив, що буде "робити все, щоб мир і стабільність прийшли в нашу країну".

Енергонезалежність. У "Нафтогазі" розробили програму "Тризуб", яка передбачає збільшення газовидобутку в країні за трьома новим напрямкам. Про це повідомив глава газового дивізіону "Нафтогазу" Андрій Фаворов. За словами чиновника, ресурси старих родовищ були вичерпані, і колишніх обсягів видобутку не варто очікувати. Мовляв, треба дивитися на інші напрями: глибоке буріння, видобуток газу зі щільних порід, освоєння морського шельфу. Фаворов заявив, що назва програми "Тризуб" символізує самостійність України. Нова програма, за словами чиновника, допоможе забезпечити енергетичну незалежність держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!