Головна Новини Суспільство події Перший випадок коронавірусу в Україні і інтрига з ротаціями у Кабміні: яким був цей вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший випадок коронавірусу в Україні і інтрига з ротаціями у Кабміні: яким був цей вівторок

Сьогодні в Україні підтвердили перший випадок зараження коронавірусом у жителя Чернівецької області, турецькі військові збили сирійський літак, а віце-прем'єр-міністр Дмитро Кулеба прокоментував чутки про перестановки в уряді

3 березня 2020, 19:35 comments2834
Поділіться публікацією:
Перший випадок коронавірусу в Україні і інтрига з ротаціями у Кабміні: яким був цей вівторок

Коронавірус добрався до нас. Сьогодні в Україні підтвердили перший випадок зараження коронавірусом. Як повідомив на брифінгу заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко, китайський вірус виявили в крові у жителя Чернівецької області. Раніше інфікований подорожував по Італії разом з дружиною, і по поверненню в Україну пройшов температурний контроль, який не показав ніяких відхилень від норми. Вже вдома у чоловіка з'явилися легкі симптоми, і він звернувся до сімейного лікаря, після чого перебував в самоізоляції. 29 лютого, за словами Ляшка, у пацієнта вже з'явилися симптоми, у зв'язку з якими довелося викликати швидку.

Медики відвезли жителя Чернівців в спецвідділення інфекційної лікарні, де у нього взяли всі необхідні аналізи на коронавірус. Тільки сьогодні стало відомо про те, що результат на китайський вірус є позитивним.

Зараз хворий почуває себе задовільно, а з симптомів — сухий кашель і температура. Експерти працюють з усіма, з ким контактував хворий: всі ці люди знаходяться в самоізоляції.

У зв'язку з цією новиною в Україні запустили спеціальний сайт, де надана вся офіційна інформація про ситуацію в країні. Глава Кабміну Олексій Гончарук попросив українців зберігати спокій і черпати інформацію про "китайський" вірус тільки з офіційних джерел. Так, спеціальну інформаційну сторінку зі всією актуальною інформацією щодо коронавірусу в Україні можна знайти за адресою https://covid19.com.ua/.

Збили літак. Турецькі військові сьогодні збили сирійський літак. Судно L-39 належало силам урядового режиму Башара Асада. Відомо, що сирійські військові потрапили під обстріл в провінції Ідліб, де з кінця лютого йдуть запеклі бої. Регіон частково контролює сирійська опозиція, яку підтримує Туреччина. У той же час, захопити міста повстанців хоче сирійський лідер Башар Асад: на його бік стала російська авіація. Нині в Анкарі заявили, що літак сирійських військових збили в рамках проведення операції "Весняний щит". Приблизно в той же час сирійське державне інформаційне агентство SANA написало, що один з літаків Асада дійсно обстріляли турецькі військові. Однак, немає інформації, що сталося з літальним апаратом, і про долю пілота.

Нове відомство. Кабінет міністрів створив в Україні Офіс фінансового контролю і ліквідував кілька територіальних органів Державної аудиторської служби. Фактично, створений виконавчий орган повинен взяти на себе їх обов'язки. Зокрема, він буде аналізувати, на скільки ефективно ті чи інші служби і підприємства використовують ресурси, надані державою. Також новостворене відомство повинне буде контролювати операції з високими фінансовими ризиками.

Поки що створено тільки центральний орган Офісу. В майбутньому його будуть розширювати, а окремі управління повинні будуть з'явитися у регіонах. Таким чином система зможе працювати більш ефективно — вважає прем'єр Олексій Гончарук.

Можливі ротації. Віце-прем'єр-міністр Дмитро Кулеба прокоментував чутки про перестановки в уряді. Він не заперечує, що говорив з президентом Володимиром Зеленським про можливе призначення на посаду глави МЗС. І хоча Кулеба порушив мовчання перед майбутнім позачерговим засіданням парламенту, журналістам при цьому не зізнався, чи були у нього просто консультації з президентом, або ж питання з призначенням вже вирішене.

"Завтра все побачите. Поки коментувати нічого. Тривають консультації. Призначення або непризначення будемо коментувати, ґрунтуючись на тих чи інших рішеннях. До цього часу не потрібно спекулювати", — сказав Кулеба.

При цьому він зізнався, що не проти поєднувати обов'язки віце-прем'єра з євроінтеграції та міністра закордонних справ. Буде радий, якщо це буде робити хтось інший, але готовий взяти все на себе, якщо знадобиться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!