Головна Новини Суспільство події Зеленський і Порошенко зняли маски, туристи забарикадувалися в літаку, а в МОЗ новий рульовий: яким був понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський і Порошенко зняли маски, туристи забарикадувалися в літаку, а в МОЗ новий рульовий: яким був понеділок

Сьогодні у "Борисполі" стався скандал з туристами, які відмовлялися від обсервації, а в Раді призначили нових міністрів охорони здоров'я і фінансів Максима Степанова та Сергія Марченка

30 березня 2020, 19:00 comments3747
Поділіться публікацією:
Зеленський і Порошенко зняли маски, туристи забарикадувалися в літаку, а в МОЗ новий рульовий: яким був понеділок

Екстрене засідання. Сьогодні відбулася позачергова сесія Ради, на якій нардепи протягом усього дня приймали закони по боротьбі з коронавірусом і вирішували кадрові питання. Насамперед парламентарії звільнили з посади міністра охорони здоров'я Іллю Ємця. Під час голосування в парламенті це рішення підтримав 271 нардеп. Голоси знайшлися практично у всіх фракціях і групах. Ілля Ємець був міністром охорони здоров'я двічі, у цей раз він не пропрацював і місяця. У розпал пандемії коронавірусу медик вирішив піти з посади сам і написав заяву за власним бажанням. Лише з другої спроби вдалося призначити міністрів охорони здоров'я і фінансів: на чолі відомств поставили Максима Степанова та Сергія Марченка.

Степанов очолив Міністерство охорони здоров'я. За освітою медик. П'ять років поспіль до 2016-го очолював поліграфкомбінат "Україна". Потім Степанов був керівником Одеської облдержадміністрації — до 2019-го року.

Міністерство фінансів очолив Сергій Марченко. Він економіст. Свого часу був заступником керівника Адміністрації президента Петра Порошенка. Також встиг попрацювати в міністерстві фінансів і податкову службу, був заступником міністра фінансів.

І Степанова, і Марченко в Кабмін народні депутати змогли призначити тільки з другої спроби. Декількома годинами раніше під час першого позачергового засідання депутати старих міністрів звільнили, а новим не вистачило кілька голосів. Після чого їх кандидатури винесли на голосування в зал ще раз. В цей раз Степанова підтримали 246 депутатів, а Марченко — 256. Цього вистачило, щоб отримати міністерські портфелі.

На позачерговому засіданні Верховної Ради був присутній і президент Володимир Зеленський, який закликав народних депутатів підтримати проект закону щодо окремих питань функціонування банківської системи, оскільки така норма не дозволить країні зануритися в дефолт.

"Я звик говорити відверто, тому зніму на хвилинку медичну маску. У нас у всіх є безліч питань до того чи іншого законопроекту, але сьогодні ми не повинні ділитися по фракціях, так як від нас залежить, чи буде найважливіша підтримка від МВФ для нашої економіки", — закликав Зеленський.

На цей заклик відгукнувся і лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко, який також виступив без маски, щоб всі присутні могли бачити його обличчя. Він також закликав підтримати банківський законопроект. Після гучних виступів депутати перейшли до голосування і підтримали законопроект більшістю голосів.


Маски втридорога. Антимонопольний комітет відкрив провадження проти аптек, виробників і постачальників медичних масок. Вважають, що вони безпідставно підняли ціни на дану групу товарів в період пандемії коронавірусу. Про це написав у Facebook керівник Київського відділення АМКУ Олексій Хмельницький. Саме Київське відділення АМКУ буде розслідувати цю справу. Вже зараз відомо, що деякі постачальники та аптеки з початком пандемії стали продавати медичні маски в 10 разів дорожче, а іноді навіть більше цього. В деяких аптеках зараз одноразові маски продають по 24-30 гривень за штуку, тоді як ще на початку місяця такі коштували всього кілька гривень. На завищені ціни в Антимонопольний комітет почали скаржитися самі українці. Вважають, що на ринку медичних масок відбулася змова між виробниками, постачальниками і реалізаторами. Це і призвело до значного зростання цін. Якщо їх провину доведуть, то кожна компанія зобов'язана буде сплатити штраф. А це 10% від річного обороту.

Приватизація на паузі. Велику приватизацію Україна зупиняє на час світової кризи. Продавати великі державні підприємства не будуть до стабілізації ситуації. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Фонду державного майна Дмитро Сенниченко. Від ідеї продати великі державні об'єкти у приватні руки не відмовляються, але на паузу приватизацію все ж таки поставлять. Проводити подібні угоди під час світової кризи недоцільно, вважає Сенниченко. Тому у Фонді вирішили дочекатися, коли криза залишиться позаду, а буря на фінансових ринках вляжеться.

Скандал з туристами. Сьогодні вночі в аеропорту "Бориспіль" стався скандал. У Києві приземлилися два спецрейси, якими евакуювали сотні туристів з Балі. Однак люди відмовилися підписувати незрозумілий, за їхніми словами, документ про 14-денну обсервацію в готелі, тому забарикадувалися в літаках. Як повідомляють у соцмережах самі евакуйовані, вони готувалися до того, що пройдуть температурний скринінг і зроблять експрес-тести на COVID-19, після чого поїдуть по домівках на самоізоляцію. У підсумку, через майже 12 годин конфлікту когось поселили в платному готелі, інші вирушили на державну обсервацію. Однак туристи скаржаться і просять відпустити їх на самоізоляцію, так як в номерах холодно, а з крана тече іржава вода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!