Головна Новини Суспільство події 20 смертей від коронавірусу і послаблення карантину в Україні: яким був четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

20 смертей від коронавірусу і послаблення карантину в Україні: яким був четвер

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, хто інфікований COVID-19 на даний момент, а Кабмін вирішив розширити види діяльності, дозволеної під час карантину

2 квітня 2020, 19:00 comments4140
Поділіться публікацією:
20 смертей від коронавірусу і послаблення карантину в Україні: яким був четвер

Коронавірус в Україні. На сьогоднішньому брифінгу на тему коронавірусу в Україні головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, хто інфікований COVID-19 на даний момент. Серед 804 українців, діагноз яких офіційно підтверджений зараз, коронавірус виявили у 26 медиків і 20 дітей. За словами Ляшка, з 804 випадків у лікарні зараз перебуває 398 осіб. Решта лікуються вдома. До апарату штучної вентиляції легень в даний момент підключений один чоловік з підтвердженим діагнозом. Що ж стосується 20 померлих, вони старше 50-ти та мали супутні захворювання: серцево-судинні, онкологію, цукровий діабет, захворювання нирок і легень.

Крім того, сьогодні в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу COVID-19 в армії. Першою, хто підчепила коронавірус в ЗСУ, стала військовий медик з Хмельницького госпіталю. Жінка відчула себе погано ще кілька днів тому, і коли у неї з'явилися симптоми ГРВІ, залишилася лікуватися вдома. Але стан тільки погіршився. Напередодні її з пневмонією привезли в міську інфекційну лікарню. Тест на коронавірус в COVID-19 дав позитивний результат. Зараз стан хворої задовільний, розповіли в Командуванні медсил.

Також 2 квітня стало відомо, що в Україні запустять власне виробництво тестів на COVID-19, яке розпочнеться вже наступного тижня. Зазначимо, що раніше Україна отримувала тести на коронавірус у вигляді гуманітарної допомоги або закуповувала за кордоном. Розробка власних систем діагностування почалася в січні поточного року. Про готовність до створення вітчизняних систем Національна академія наук повідомила в середині березня.

Видозмінений держбюджет. Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення (індексації) пенсій, а також про низку щомісячних надбавок та одноразової допомоги. Але при цьому "підв'язав" це під ухвалення змін до держбюджету. Експерти висловили виданню "Коментарі" думки з приводу такого роду "прив'язки" і шансів на прийняття видозміненого держбюджету.

Смерть чиновника. У Рівному знайшли мертвим заступника управління Державного геокадастру. Тіло Іллі Карпова виявили в його квартирі в вітальні, повідомили в прес-службі обласної поліції. Причиною смерті, за попередніми даними, стало вогнепальне поранення в грудну клітку. Поруч з чоловіком знаходилася мисливська рушниця, з якої був зроблений постріл. Зараз правоохоронці схиляються до версії, що це було самогубство. Іллі Карпову було 32 роки, у нього залишилися дружина і маленька дитина.

Ослаблення карантину. Уряд України вирішив розширити види діяльності, дозволеної під час карантину. Так, крім продуктових магазинів і аптек Кабмін дозволив роботу всіх фінансових установ, ломбардів і кредитних організацій. В період дії карантину дозволили також продаж автозапчастин та деталей для сільськогосподарської техніки. Під заборону не потрапляє також торгівля курчатами. У Мінекономіки вважають, що такі заходи дозволять аграріям провести посівну, пом'якшать умови для бізнесу і дадуть доступ громадянам до фінансових ресурсів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!