Головна Новини Суспільство події Ослаблення карантину в Україні та обвал житлового будинку в Одесі: яким був четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Ослаблення карантину в Україні та обвал житлового будинку в Одесі: яким був четвер

Прем'єр Денис Шмигаль повідомив про зміни карантину в Україні, експерти розповіли, чи варто президенту Володимиру Зеленському підписувати закон про відкриття ринку землі зараз. А в Одесі під час обвалу будинку перехожі дивом відскочили від купи каміння...

9 квітня 2020, 19:00 comments9086
Поділіться публікацією:
Ослаблення карантину в Україні та обвал житлового будинку в Одесі: яким був четвер

Ослаблення карантину. У процесі доопрацювання змін у постанові щодо карантину Кабінет міністрів вніс правки. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, опублікувавши оновлену інфографіку. Зокрема під час карантину зможуть працювати об'єкти поштової та кур'єрської діяльності, будівельних робіт збирання та заготівлі відходів, хімчистки. Крім того, затвердили порядок обов'язкової госпіталізації осіб, які здійснюють перетин державного кордону. Місцеві органи влади можуть здійснювати витрати на проживання осіб в обсерваторах за рахунок місцевих бюджетів.

picture

Коронавірус в Україні. Сьогодні головний санітарний лікар України Віктор Ляшко відправився в Миколаївську область, щоб з'ясувати причини унікального випадку, коли під час стихії міжнародної пандемії COVID-19 в регіоні не зафіксовано жодного випадку зараження. Ляшко заявив, що він має намір перевірити роботу лабораторного центру, відвідати інфекційну лікарню в Миколаєві і подивитися, як працює мобільна бригада з відбору матеріалів у хворих для проведення ПЛР-аналізу на COVID-19. Станом на 9:00 9 квітня, коронавірусом в нашій країні інфіковані 1892 людини. Це на 224 випадки більше, ніж минулої доби. У МОЗ також повідомляють про збільшення кількості смертельних випадків внаслідок ускладнень від COVID-19. На жаль, на даний момент в Україні померло 57 пацієнтів.

Дивом врятувалися. Сьогодні вранці в Одесі обвалився житловий будинок — пам'ятник архітектури 19 століття по вул. Канатна, 5. Обвалилися всі три поверхи житлового будинку, де проводили будівельні роботи, та зруйновано дах. Уникнути жертв вдалося лише завдяки щасливій випадковості: робітники якраз влаштували перекур, а перехожі відскочили за секунди до масштабного обвалу. Зараз за даним фактом проводиться розслідування.

Виживають в РФ. Уповноважена з прав людини Людмила Денисова зазначає катастрофічне становище, в якому перебувають українські політичні в'язні в російських в'язницях, враховуючи спалах коронавірусу COVID-19. За переконанням омбудсмана, кілька ув'язнених знаходиться в серйозній групі ризику по зараженню, а іншим доводиться буквально виживати і калічити своє здоров'я, не отримуючи ніякої медичної допомоги. Денисова звернулася до захисників прав людей у Росії та міжнародного співтовариства втрутитися в кричущу ситуацію і захистити українців в полоні.

Ринок землі. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чи є сенс президенту Володимиру Зеленському підписувати скандальний закон про відкриття ринку сільгоспземлі до того, як у другому читанні нардепи голосуватимуть за "антиколомойский закон". Прийняття цих законів в цілому – вимога МВФ для продовження співробітництва з Україною. Але, враховуючи масу проблемних моментів, отримання траншу – чи розбрату, чи порятунку – виглядає досить туманно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!