Головна Новини Суспільство події Новий адаптивний карантин в Україні і сутички бізнесменів з поліцією: якою була середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий адаптивний карантин в Україні і сутички бізнесменів з поліцією: якою була середа

Кабмін схвалив відкриття ринків в Україні і планує ввести адаптивний регіональний карантин, а біля стін уряду відбувся мітинг представників малого та середнього бізнесу, який переріс у бійку

29 квітня 2020, 19:00 comments5126
Поділіться публікацією:
Новий адаптивний карантин в Україні і сутички бізнесменів з поліцією: якою була середа

Новий карантин. Після 11 травня в Україні планують ввести адаптивний регіональний карантин.

"Ми приймемо цілу низку рішень, які послаблять з 11 травня деякі карантинні умови. Це вже прописано і прораховано", — заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, в разі загострення інфекції в інших регіонах, будуть посилювати карантин саме там, а не по всій країні. При цьому глава уряду зазначив, що з 11 травня карантин однозначно планують послабити, однак за умови, що не буде збільшуватись кількість хворих коронавірусом. Зараз члени Ради з економічного розвитку погодилися з тим, що слід запускати адаптивний карантин.

Крім того, сьогодні Кабмін схвалив відкриття ринків в Україні, назвавши нові умови роботи.


Бійка. Сьогодні біля стін Кабміну відбувся мітинг представників малого та середнього бізнесу, які переживають не кращі часи в умовах карантину. Підприємці, як вони самі заявили, вирішили нагадати владі про те, що вони також потребують підтримки. Українці вимагали від чиновників закінчити карантин 1 травня. Після автопробігу учасники мітингу під'їхали до вулиці Грушевського і заблокували її. Незабаром до Кабміну підігнали евакуатори, через що між протестуючими і поліцією сталася словесна перепалка, яка переросла в бійку.


Пенсії. У травні передбачена щорічна індексація пенсій, відповідно до пенсійного законодавства. Середній розмір підвищення з 1 травня складе 260 грн. Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Найменше підвищення після індексації складе 100 грн.


Крісло для Саакашвілі. В українському суспільстві активно обговорюють інформацію про те, що президент України Володимир Зеленський запропонував колишньому одеському губернатору Михайлу Саакашвілі посаду віце-прем'єра з питань реформ. Ситуація почала набувати масштабу міжнародного скандалу, коли Грузія заявила про відкликання свого посла з Києва, адже офіційний Тбілісі Саакашвілі бачить за ґратами, але ніяк не в уряді дружньої України. Відреагувала на ситуацію навіть президент Грузії Саломе Зурабішвілі, яка недвозначно дала зрозуміти, що відносини двох країн опинилися під загрозою. "Коментарі" вирішили детально розібратися в історії і з допомогою експертів спрогнозувати, як буде змінюватися ситуація, а разом з нею – відносини Києва і Тбілісі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!