Скасування рукостискань у Зеленського і подорожчання електроенергії для українців: якою була середа

Міхеїл Саакашвілі прокоментував нову посаду, Володимир Зеленський замінив офіційну форму привітання, а щодо генерального прокурора Ірини Венедиктової і її попередника Руслана Рябошапки відкрили кримінальні провадження

Підвищення тарифів. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, виступила з пропозицією зробити електроенергію дорожче для населення. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чи варто очікувати підвищення тарифів. Регулятор, зокрема, пропонує скасувати пільгову категорію споживання до 100 кВт⋅год для населення (тариф 0,75 грн без ПДВ) до кінця року. Це нібито може принести до 12 млрд грн наступного року. Також протягом 2-5 років запропонували скасувати перехресне субсидування з забезпеченням адресної допомоги вразливим категоріям споживачів. Подорожчання тарифів для населення до рівня промислових споживачів дозволить отримати близько 38 млрд грн в рік.

Новий проект. Кабінет міністрів України під час сьогоднішнього засідання прийняв рішення запустити проект з будівництва та реконструкції 210 приймальних відділень по всій країні на суму 6 млрд грн. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши, що частину грошей становитимуть кошти НАК "Нафтогаз України".

Призначення Міхо. Міхеїл Саакашвілі отримає місце в Національній раді реформ. Своє призначення підтвердив сам екс-президент Грузії, заявивши, що він буде головою виконавчого комітету, а не секретарем. Точну дату призначення політик не називає.


Без рукостискань. Президент України Володимир Зеленський замінив офіційну форму вітання. Так, згідно з оновленим протоколом офіційних зустрічей, президент та інші політики в Україні тепер вітаються за допомогою ліктя. Зміна продиктована небезпекою заразитися коронавірусом під час рукостискання.

"Політичні" виробництва. Щодо чинного генерального прокурора Ірини Венедиктової і її попередника Руслана Рябошапки відкрили кримінальні провадження щодо декларування недостовірної інформації. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про перспективи цих виробництв, а також про те, чому вони з'явилися саме зараз.