Головна Новини Світ Канада Авіакатастрофа лайнера «МАУ»: в Канаді вирішили судитися з Іраном
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа лайнера «МАУ»: в Канаді вирішили судитися з Іраном

Сума позову канадців до Ірану перевищує 1 млрд дол

8 лютого 2020, 08:48 comments1957
Поділіться публікацією:
Авіакатастрофа лайнера «МАУ»: в Канаді вирішили судитися з Іраном

У Канаді родичі жертв авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України", який був збитий під Тегераном, подали в суд на керівництво та військове командування Ірану, повідомляє Reuters.

Колективний позов був поданий до суду Торонто ще 24 січня. Сума компенсації, яку вимагають родичі жертв, склала близько 1,5 млрд канадських доларів (1,1 млрд дол. США).

Позов поданий до держави Іран, його духовного лідера аятоли Алі Хаменеі, вищого командування Корпусу вартових Ісламської революції і ВПС країни. При цьому, за словами позивачів, ім'я ведучого позивача не зазначено, "щоб не створювати ризик для здоров'я і життя для його родини з боку іранського режиму".

Крім того, позивачі стверджують, що ракетний удар по літаку був "навмисним і свідомим терористичним актом".

В даний час, як повідомив адвокат Джон Арнольд, позов знаходиться в процесі передачі владі Ірану.

Нагадаємо, 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Влада Ірану спочатку спростовувала причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно".

Іран заявив, що після витоку аудіозаписи переговорів з пілотом іранського літака більше не буде ділитися з Україною доказами по розслідуванню катастрофи українського лайнера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!