Головна Новини Світ Великобританія Посол Ірану в Британії вибачився за брехню про причини катастрофи літака "МАУ"
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Ірану в Британії вибачився за брехню про причини катастрофи літака "МАУ"

Хамід Баидинежад виступив з вибаченням за те, що сказав в ефірі телеканалу Sky News

11 січня 2020, 13:34 comments1844
Поділіться публікацією:
Посол Ірану в Британії вибачився за брехню про причини катастрофи літака "МАУ"

Посол Ірану в Британії Хамід Баидинежад в Twitter приніс свої вибачення за свої слова про те, що літак "МАУ" не міг бути збитий ракетою.

"Я каюсь і прошу пробачення за те, що висловив невірне судження", — написав він.

 Баидинежад вчора в інтерв'ю телеканалу Sky News оголосив висновки відповідальних органів Ірану про те, що ракета не могла збити літак "Міжнародних авіаліній України".

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них - 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули.  Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Влада Ірану спочатку спростувала причетність до краху літака "МАУ", однак  11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер авіакомпанії "МАУ", зазначивши, що це було "ненавмисно". За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот в бік засекреченої військової бази. Президент Ірану Хасан Рухани в Twitter написав про те, що авіакатастрофа українського лайнера – це величезна катастрофа і висловив свої співчуття сім'ям загиблих.

Журналіст Юрій Бутусов розповів про те, що удар від ракети "Тор" припав по кабіні пілотів українського літака. Саме через це обладнання вийшло з ладу. За його словами, ракета вразила літак в нижню частину фюзеляжу прямо під кабіною пілотів, тому через прямого попадання спалахнула кабіна зсередини

Експерти з виданням "Коментарі" поділилися думкою щодо можливих наслідків цього запізнілого визнання. Директор Центру вивчення української політики Максим Семенов вважає рішення Ірану визнати свою помилку найбільш розумним в ситуації, що склалася, а, визнання Тегераном своєї провини дозволить Україні та Ірану і далі розвивати двосторонні відносини, що було б неможливо в разі глухого відмови іранської сторони. Також він вважає, що Іран своїм визнанням зняв тему авіакатастрофи літака "МАУ" з близькосхідної порядку денного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!