Головна Новини Політика внутрішня політика Ракета "Тор" вдарила по кабіні пілотів літака «МАУ», - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракета "Тор" вдарила по кабіні пілотів літака «МАУ», - ЗМІ

Російська зенітна ракета "Тор" вразила лайнер в нижню частину фюзеляжу, прямо під кабіною пілотів

11 січня 2020, 11:48 comments5518
Поділіться публікацією:
Ракета "Тор" вдарила по кабіні пілотів літака «МАУ», - ЗМІ

Журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела в державній комісії в Тегерані розповів про те, що удар від ракети "Тор" припав по кабіні пілотів українського літака саме через це обладнання вийшло з ладу. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ракета вразила літак в нижню частину фюзеляжу прямо під кабіною пілотів, тому через пряме попадання кабіна спалахнула зсередини.

"Миттєво відключився транспондер літака, який подає сигнали про політ і відразу зник зв'язок", — написав він.

Також він розповів, що згідно з даними джерел, жодних пошкоджень на більшості деталей літака не було, крім того, не було вибуху і пожежі в двигунах, ні на крилах. Швидше за все, що літак звалився практично цілим, а пошкодження на корпусі — це результат падіння.

“Після того, як були зібрані всі фрагменти, стало зрозуміло, що немає нижньої частини кабіни літака. Серед уламків вдалося ідентифікувати фрагменти верхньої частини кабіни. Незабаром на фрагменті кабіни ми виявили пробоїни вражаючих елементів бойової частини ракети, які прошили обшивку", — зазначив він.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них - 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. За даними РНБО України, дві людини запізнилися на рейс. Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

Представник аеропорту Тегерана розповів про те, що причиною аварії українського пасажирського літака в Ірані стало загоряння двигуна. Проте в авіакомпанії версії про технічну несправності і помилку екіпажу відкинули. Пізніше були знайдені чорні ящики, які отримали пошкодження. Частина інформації з них втрачена. Відомо, що літак час польоту зробив розворот і намагався повернутися в аеропорт.

У зв'язку з інцидентом, українським компаніям заборонили здійснювати польоти в Іран до з'ясування причин катастрофи літака "МАУ".

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії. Проте держсекретар США Майк Помпео не виключив, що причиною катастрофи літака "МАУ" в Ірані могла стати технічна несправність лайнера.

Влада Ірану спочатку спростувала причетність до краху літака "МАУ", однак  11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер авіакомпанії "МАУ", зазначивши, що це було "ненавмисно". За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот в бік засекреченої військової бази. Президент Ірану Хасан Рухани в Twitter написав про те, що авіакатастрофа українського лайнера – це величезна катастрофа і висловив свої співчуття сім'ям загиблих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!