Головна Новини Суспільство події Катастрофа «МАУ»: Україна буде вимагати компенсацію від Ірану від імені п'яти країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа «МАУ»: Україна буде вимагати компенсацію від Ірану від імені п'яти країн

Вадим Пристайко зазначив, що з Іраном обговорювалася стандартна сума виплат жертвам авіакатастрофи літака «МАУ»

17 лютого 2020, 16:56 comments1723
Поділіться публікацією:
Катастрофа «МАУ»: Україна буде вимагати компенсацію від Ірану від імені п'яти країн

Україна на переговорах з Іраном щодо компенсації сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном буде представляти позицію п'яти країн, чиї громадяни загинули в катастрофі. Про це повідомив міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко, передає "РБК-Україна".

"Зараз ми прийшли до такого — Україна буде вести переговори від імені всіх 5 країн і те, про що домовиться Україна, буде виплачено громадянам всіх країн, включаючи Іран. Ця сума, яка кажуть, вона була стандартна і не має відношення до того, про що ми зараз говоримо", — сказав глава МЗС.

За словами Пристайка, виплати також будуть від страхової компанії.

"Ми говоримо про декілька виплатах. Уряд виплатив допомогу, це не була компенсація. Друге — ми говорили з керівником МАУ, ведеться робота зі страховою компанією. І третій етап — це робота з іранською владою про компенсації сім'ям жертв, так і нашої компанії за знищений літак", — додав Пристайко.

Нагадаємо, 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні в Тегерані. У той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Влада Ірану спочатку спростовувала причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно".

Міністр закордонних справ Канади Франсуа Філіп заявив, що "чорні ящики" літака "МАУ" належать Україні, однак міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф підкреслив, що його країна не буде передавати Україні для розшифровки "чорні ящики". У той же час Заріф заявив про готовність співпрацювати з Україною при розслідуванні катастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!