Головна Новини Суспільство події Підсумки п'ятниці: розслідування авіакатастрофи в Ірані довжиною в два роки і новий позов на 7 млрд доларів проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки п'ятниці: розслідування авіакатастрофи в Ірані довжиною в два роки і новий позов на 7 млрд доларів проти РФ

Сьогодні в Ірані почали проводити ДНК-експертизи, щоб впізнати всіх загиблих в результаті краху українського "Боїнга"

10 січня 2020, 19:30 comments1990
Поділіться публікацією:
Підсумки п'ятниці: розслідування авіакатастрофи в Ірані довжиною в два роки і новий позов на 7 млрд доларів проти РФ

Ехо авіакатастрофи в Ірані.  Самою резонансною в Україні залишається тема авіакатастрофи лайнера вітчизняної фірми "МАУ", який зазнав аварії під Тегераном 8 січня вранці. Трагедія забрала життя 176 осіб, серед яких – 11 наших співгромадян: 9 членів екіпажу та двоє пасажирів.

Сьогодні в Ірані почали проводити ДНК-експертизи, щоб впізнати всіх загиблих в результаті катастрофи "Боїнга", а також заявили: розслідування може затягнутися до двох років.

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про те, що не виключає версію, що у наш літак потрапила іранська ракета, як раніше заявили в США і Канаді. За словами Зеленського, з урахуванням заяв міжнародних партнерів треба надати докази, але до тих пір версія не підтверджена.

Крім того, сьогодні Україна і Іран домовилися про спільну розшифровку "чорних ящиків" повітряного судна. Зокрема, сторони погодили спільне розслідування, контроль якого буде здійснювати судова влада Ірану. Місцеві чиновники заявили, що можуть передати "чорні ящики" для розшифровки в Україну, Росію, Францію та Канаду. Однак, за їх словами, іранська сторона воліє самостійно зайнятися вивченням самописців.

Нота через Путіна в Криму. Сьогодні Україна направила Російській Федерації ноту протесту у зв'язку з візитом російського президента Володимира Путіна в Крим. В заяві сказано, що подібні поїздки повинні бути узгоджені з нашою країною, так як лідер Росії перебував у міжнародно визнаних кордонах України. Втім, незабаром ноту повернули назад. Міністерство закордонних справ РФ заявило, що не розгляне документ нібито через відсутність підстав для протесту.

Новий позов проти РФ. НАК "Нафтогаз" подає позови в Третейський суд Гааги щодо використання майна компанії на території анексованого Криму. Стягнути хочуть чималу суму: 7 млрд доларів з відсотками. Рішення за новим позовом можуть прийняти наприкінці 2020-го або вже в наступному році.

Справа Шеремета. Апеляційний суд Києва вирішив залишити в СІЗО підозрюваного в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета — ветерана АТО Андрія Антоненка. Суд розглянув другу апеляцію адвокатів. Захист наполягав на зміні запобіжного заходу, аргументуючи це тим, що прямих доказів проти підозрюваного слідство не надало. На поруки Андрія Антоненко готові були взяти десятки ветеранів АТО і кілька депутатів, які були присутні в залі суду. Однак служителі Феміди залишилися непохитні, залишивши підозрюваного під вартою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!