Головна Новини Суспільство події ТОП подій вівторка: перші кнопкодави 2020 року, "пошук" відпущених екс-беркутівців і арешт підозрюваних у катастрофі "Боїнга"
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій вівторка: перші кнопкодави 2020 року, "пошук" відпущених екс-беркутівців і арешт підозрюваних у катастрофі "Боїнга"

Сьогодні в Києві усували наслідки вчорашнього прориву теплотраси, внаслідок чого постраждало 10 осіб, затопило ТРЦ, а машини провалилися під асфальт

14 січня 2020, 19:35 comments2047
Поділіться публікацією:
ТОП подій вівторка: перші кнопкодави 2020 року, "пошук" відпущених екс-беркутівців і арешт підозрюваних у катастрофі "Боїнга"

Нардепи після "канікул". Сьогодні відбулося перше пленарне засідання Верховної Ради, під час якого парламентарії в першому читанні прийняли за основу законопроект №1013 "Про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії)". Таким чином, новий закон розширить можливості людини отримати професійну і юридичну допомогу на свій власний вибір і не бути обмеженим у виборі тільки серед адвокатів. Крім того, він передбачає вилучення положення частини четвертої статті 131-2 Конституції України, згідно якої виключно адвокат здійснює представництво іншої особи в суді.

Примітно, під час першого ж засідання деяких нардепів викрили у "кнопкодавстві". За себе і сусідів голосували позафракційні депутати Вадим Новинський і Дмитро Шпенов.

Перші арешти. Сьогодні з Ірану повернулися українські рятувальники, які допомагали відтворювати зруйнований ракетою український "Боїнг" з уламків. Тим часом в Тегерані заарештували перших військових, причетних до краху літака компанії "МАУ". Поки ні імена, ні кількість заарештованих не розголошують. У самій компанії "Міжнародні авіалінії України" вважають, що в авіакатастрофі винні, насамперед, ті, хто не закрив повітряний простір країни. За інформацією перевізника, напрям "Тегеран" для них відтепер закрито.

Нагадаємо, лайнер компанії "МАУ" зазнав аварії в результаті випущеної по ньому ракети. Все 176 осіб, які перебували на борту, загинули. Серед жертв – 11 українців.

"Пошук" підсудних. Сьогодні в Святошинському райсуді сьогодні знову розглядали справу про загибель 48 осіб під час акцій протесту в Києві на вул. Інститутській 18-20 лютого 2014 року. Служителі Феміди вивели з справи групу прокурорів, які відпустили колишніх бійців "Беркута" для подальшого обміну з ОРДЛО. До 17 березня підозрювані, яких відпустили, на думку українського правосуддя, повинні знайти спосіб взяти участь у засіданні. Крім того, суддя заявив про тиск прокуратури на колегію присяжних у зв'язку зі звільненням екс-"беркутівців" для обміну ув'язненими.

ТРЦ в окропі. Сьогодні в Києві усували наслідки вчорашнього прориву теплотраси біля ТРЦ Ocean Plaza, в результаті чого торговий центр опинився в окропі, а кілька машин провалилися під асфальт. У ДСНС рапортують, що в лікарню звернулося 10 осіб. На руках рятувальники винесли шість чоловік з самого ТРЦ, а також сімох людей з тролейбуса, який опинився посеред окропу. Столична влада має намір виплатити компенсацію автомобілістам, чиї авто були пошкоджені в результаті НП. Однак виплату постраждалим будуть призначати після розгляду кожного випадку окремо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!