"Золотий унітаз" для Порошенка і "замах" на Путіна: якою була ця п'ятниця

Сьогодні в Україні створили оперативний штаб у зв'язку з поширенням небезпечного коронавірусу пневмонії в Китаї

Допит президента. Сьогодні п'ятий президент Петро Порошенко прийшов на допит в Держбюро розслідувань, яке напередодні попередило, що у разі неявки без поважних причин екс-гаранта можуть призвести примусово.

Біля будівлі ДБР, де проходив допит у справі про держзраду, сталася штовханина. Крім того, до стін бюро принесли золотий унітаз і прийшли клоуни. Пофарбований під золото санвузол, за словами активіста, уособлює корумпованість Порошенко. Через цей "символ" активісти, які виступають на підтримку п'ятого президента, влаштували бійку і розбили унітаз. На акції під ДБР були помічені і два клоуни з плакатами на підтримку екс-гаранта.

В ГБР не пустили нардепів, які прийшли з політиком, а також родичів Героїв Небесної сотні. Слідчі заявили, що спроби народних депутатів України потрапити в приміщення Державного бюро розслідувань є прямим порушенням закону. Сам Порошенко на своїй сторінці в Facebook написав, що фракція "Європейська Солідарність" і сім'ї Героїв Небесної сотні вимагають не допустити до виконання обов'язків ДБР колишнього адвоката Віктора Януковича. Порошенко вибачився перед людьми за поведінку охоронців, яким сказав, що вони "не є поліцейськими і не є українцями".

"Замах" на Путіна. Сьогодні президент Володимир Зеленський перебував в рамках робочої поїздки в Ізраїлі, де взяв участь у Всесвітньому форумі Голокосту. На тому ж заході був і лідер РФ Володимир Путін, на якого нібито готувався замах.

За інформацією правоохоронців, напередодні в меморіальному комплексі "Яд ва-Шем" до співробітниці поліції звернувся молодий чоловік з запитанням, чи не приїхав ще Володимир Путін. Жінка відповіла, що ні, і поцікавилася, навіщо чоловікові ця інформація. "Хочу прибрати його", - так відповів житель Єрусалиму, після чого співробітник поліції одразу ж викликав підмогу. Тоді ж суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту, проте в окружному суді це рішення оскаржили: підозрюваному в замах на Путіна дозволили вийти на волю, коли президент РФ залишить Ізраїль.

Щоб уникнути вірусу. В Україні створили оперативний штаб у зв'язку з поширенням небезпечного коронавірусу пневмонії в Китаї, від якого загинуло 26 осіб та захворіли 900. За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, вони прийняли план дій, що повинно бути зроблено, і активно співпрацюють з ВООЗ. "Станом на сьогодні жодних підстав для переживань в Україні немає", - заявив прем'єр, додавши, що намічена координаційна нарада між усіма службами, які забезпечують контроль на кордоні, щоб вірус не потрапив на територію нашої країни.

Масове вбивство. Сьогодні серед білого дня в німецькому місті Рота-ам-Зе сталася перестрілка. Місцеві ЗМІ повідомляють про те, що загинуло, щонайменше, шість осіб і ще кілька отримали поранення. Чоловік відкрив вогонь по будівлі по вул. Банхофштрассе, де перебували нібито знайомі йому люди. Є також інформація, що стрілець розстріляв членів своєї сім'ї. За непідтвердженою поки інформації, 37-річного підозрюваного у масовому вбивстві вже затримали.