Головна Новини Суспільство події ТОП подій понеділка: боротьба з Росією в ПАРЄ і плани дорожників
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП подій понеділка: боротьба з Росією в ПАРЄ і плани дорожників

Сьогодні Зеленський перебував з робочим візитом у Польщі, а у МОЗ – нагадали українцям про заходи захисту від коронавірусу

27 січня 2020, 19:35 comments2321
Поділіться публікацією:
ТОП подій понеділка: боротьба з Росією в ПАРЄ і плани дорожників

Наші в ПАРЄ. Сьогодні на зимовій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи обрали нового голову – ним став представник Бельгії Хендрік Дамс. В ході роботи українська делегація оскаржувала обрання віце-президентом організації депутата Держдуми Росії, колишнього телеведучого Петра Толстого. Як пояснила нардеп Марія Мезенцева, Толстой неодноразово публічно висловлював свої антисемітські погляди і виступав за агресивну російсько-українську політику.

Зеленський і Дуда. У Польщі відбулися переговори українського президента Володимира Зеленського та польського лідера Анджея Дуди в день 75-річчя звільнення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау. Як зазначив глава нашої держави, вдалося знизити градус емоцій навколо загального трагічного минулого Польщі та України, тому тепер наші країни з відкритим серцем рухаються в майбутнє.

Атака коронавірусу. Не вщухають пристрасті навколо смертельної пневмонії, яка перейшла з Китаю вже в 10 інших країн. На цей момент відомо про 80 летальних випадків, а кількість хворих досягла 2 794 осіб. У МОЗ повідомили, що у нашій країні у трьох осіб підозрювали коронавірусну інфекцію типу 2019-nCoV. На щастя, у двох випадках це виявився грип, а ось третього пацієнта ще обстежують. Відзначимо, що в аеропорту "Бориспіль" з неділі почали проводити температурний скринінг пасажирів, які прибувають прямими рейсами з Китаю. Тим часом, туроператор Join UP! запропонував альтернативні маршрути своїм клієнтам, які не встигли відлетіти в Китай.

Дорожні плани. Сьогодні прем'єр-міністр Олексій Гончарук, міністр інфраструктури Владислав Криклій і глава "Укравтодору" Олексій Кубраков презентували "Дорожню стратегію на 2020 рік". Так, в нинішньому році в асфальт закатають 86,5 млрд грн. У планах не тільки "ямковий" ремонт, а й реконструкція, будівництво нових об'єктів на 6 тис км автотрас, з яких 4 тис км – мають загальнодержавне значення. Ремонтні роботи дорожники повинні почати з 1 березня.

Нова купюра. Національний банк України представив дизайн нової банкноти номіналом 200 грн, який витриманий у стилі оформлення 20, 100 і 500-гривневих купюр. В обіг новенька "Леся Українка" увійде 25 лютого.

Раніше "Коментарі" оформили в одній картинці головні події минулого тижня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!