Головна Новини Суспільство події Табу на польоти в Китай для українців і "дешеве" опалення: якою була ця середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Табу на польоти в Китай для українців і "дешеве" опалення: якою була ця середа

Україна припиняє авіасполучення з Китаєм через коронавірус, а Кабмін посилив покарання за хибний виклик медиків і звільнив главу "Укрзалізниці"

29 січня 2020, 19:40 comments2437
Поділіться публікацією:
Табу на польоти в Китай для українців і "дешеве" опалення: якою була ця середа

Новий вірус. У Китаї триває епідемія смертельної пневмонії через коронавірус, на боротьбу з яким у країні кинули всі сили і засоби. Всього за два дні порожню будівлю перетворили в медичний центр на 1000 осіб. Спеціалізовану лікарню відкрили неподалік від міста Ухань, де було зафіксовано спалах захворювання. В рекордні терміни вдалося вкластися завдяки швидкій роботі будівельників, електриків, волонтерів і поліцейських. Раніше цю будівлю планували обладнати до травня, але уряд вирішив негайно використовувати приміщення для допомоги хворим коронавірусом. Крім того, за поширення неправдивої інформації про епідемію почалися затримання: заарештували одну людину, а ще шістьом пред'явили адміністративне порушення.

Тим часом авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" здійснить рейси з Китаю для евакуації наших туристів. Вильоти заплановані на 30 січня та 3 лютого. Зазначається, що в Китай відправлять два порожніх літака. Відомо, що рейс 3 лютого буде останнім: після цього Україна припиняє авіасполучення з Китаєм на невизначений термін. З урахуванням підтверджених випадків захворювань в інших країнах світу, загальна кількість заражених людей становить уже більше шести тисяч осіб.

Перерахунок комуналки. В Україні 143 підприємства 21 області та столиці зробили перерахунок розміру плати за централізоване опалення для населення. Як повідомили в Кабміні, перерахунок плати для населення зробили в таких областях: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Тернопільська та Харківська. А ось регіонами, де жодне підприємство не знизило плату, стали Чернівецька та Миколаївська області. Зазначимо, що теплопостачальники можуть знижувати плату за тепло на основі постанови Кабміну №1082, однак розмір перерахунку може бути різним.

Посилили відповідальність. Сьогодні Кабмін прийняв рішення підвищити штрафи за помилковий виклик поліції, швидкої допомоги або аварійних служб. За це жартівники повинні будуть розщедритися від 3 400 до 10 200 грн. Також підняли штрафи за адміністративні правопорушення: відтепер мінімальний штраф становить 510 грн, а максимальний — 8 500 грн. Крім того, водиться кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, яка може призвести до аварії з тяжкими наслідками.

Перезавантаження "Укрзалізниці". Кабінет міністрів України вирішив звільнити Євгена Кравцова з поста глави "Укрзалізниці". За словами прем'єра Олексія Гончарука, це стало важливим кроком для перезавантаження всього того, що в цій важливій держкомпанії відбувається. Раніше сам Кравцов заявляв про те, що має намір залишити посаду і перейти в публічний сектор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!