Головна Новини Суспільство події Вакцина проти коронавірусу, смертельний ураган "Юлія" і насильство за допомогою маргарину: яким був цей понеділок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцина проти коронавірусу, смертельний ураган "Юлія" і насильство за допомогою маргарину: яким був цей понеділок

Сьогодні влада Китаю заявила про наявність вакцини проти коронавірусу, а міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька відвідала евакуйованих з Уханя українців у Нових Санжарах. Тим часом через ураган в Україні літали зупинки, мости і дерева, одне з яких вбило одеситку

24 лютого 2020, 19:35 comments6100
Поділіться публікацією:
Вакцина проти коронавірусу, смертельний ураган "Юлія" і насильство за допомогою маргарину: яким був цей понеділок

Вакцина проти COVID-19. Власті Китаю сьогодні заявили про наявність вакцини проти коронавірусу, правда, їй потрібні додаткові перевірки. Так, КНР розробили вакцину, яка показує імунітет. В подальшому препарат пройде додаткові перевірки і буде доопрацьований. Крім того, посол розповів про наявність ефективних китайських ліків для лікування інфекції. Приміром, у всіх випадках, коли пацієнтам застосували китайські препарати, ускладнень не виникло. У повідомленні говориться, що загальна ефективність китайських ліків показує понад 85%, а в деяких районах і більше 90%. Також в Китаї згадали про одні старі ліки, що ефективно діють проти коронавірусу. Мова йде про препарат "хлорохіну фосфат", який кілька десятків років застосовували від малярії. Додамо, що в Китаї число хворих COVID-19 на сьогоднішній день досягло 77,150 тис. осіб, а загинули 2,592 тис. хворих.

Життя наших в обсервації. Сьогодні евакуйованих українців та іноземних громадян відвідала міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька. Як розповіла "Коментарям" мешканка Кривого Рогу Аліна Лазоренко, який з четверга перебуває в ізоляції в санаторії МВС "Нові Санжари", Скалецька була в повному обмундируванні: в масці і спецкостюмі — такому ж, як у медиків, які супроводжували їх на борту літака. Однак це наших "уханьців" анітрохи не збентежило.

“Ми знаємо, що Зоряна Скалецька проживає в таких же умовах, як і ми, але в іншому корпусі. Вона зайшла до нас у кімнату і дізналася у нас, як здоров'я, чи є якісь скарги на побут чи уподобання. Але нас все влаштовує, умови хороші, харчування теж, — розповідає Аліна. — Годують, до речі, дуже різноманітно: котлети, відбивні, риба, каші, пюре, булочки, йогурти, фрукти, шоколад... Ми не голодуємо".

За її словами, нещодавно медики взяли у них мазки на можливу наявність вірусів в носі, однак всі відчувають себе чудово.

Насирову повернули посаду. Шостий апеляційний адмінсуд Києва поновив Романа Насирова на посаді голови Державної фіскальної служби, визнавши його звільнення протиправним, про що йдеться в постанові суду. Таким чином, суд залишив без задоволення апеляційні скарги уряду, ГФС і нардепа Андрія Журжія. Нагадаємо, Роман Насиров в травні 2015 року був призначений головою Державної фіскальної служби. На цій посаді він пропрацював до березня 2017-го — тоді він був затриманий в рамках розслідування кримінального провадження за розкрадання в компанії "Укргазвидобування".

Насильство з допомогою маргарину. У Запорізькій області, в місті Мелітополь, інцидент стався в управлінні освіти. Активісти увійшли в кабінет до начальника цього департаменту Ігоря Єлісєєва і насильно нагодували його маргарином, після чого опублікували відео в YouTube. Активісти кажуть, що зі скаргою до них прийшли батьки дітей, що нібито отруїлися маслом в дитячому садку. На руках в активістів був висновок експертів про те, що так зване масло містить 100% немолочних жирів. Таким чином, за словами громадських діячів, годували малюків не вершковим маслом, а маргарином. Чиновник заявив, що відправив в дитячий сад комісію для подальшого розгляду, проте активісти запевнили, що "не було зроблено нічого".

"Ми опечатали все масло або, назвемо його "цей продукт". Всі дані в прокуратуру, слідчі органи цим займаються. Я попросив, щоб відкрили кримінальне провадження. Я попросив заступника прокурора особисто, щоб...", — на цьому чиновника перервали невідомі люди в балаклаві, які силою нагодували Єлісєєва маргарином, при цьому схопивши чиновника за руки і вимазавши йому все обличчя.

Шторм. Сьогодні в Україні розпочався ураган "Юлія", і рятувальники заявили про штормове попередження. Вже вранці в столиці злива викрила всі недоліки каналізації. Як передають користувачі соцмереж, в деяких районах сталися затоплення. Так, повністю затопило вулицю Володимира Брожка, а поблизу станції "Сирець" прямо біля дороги утворився "гейзер" із стічних вод. Тим часом сильний вітер в Миколаєві буквально відірвав пішохідний міст. Повідомляється, що обвалилась одна секція понтонної переправи через річку Інгул, яка впритул прилягала до берега. А одесити і жителі прилеглих регіонів у соціальних мережах публікували фотографії та відеокадри руйнівних наслідків для міських вулиць. Крім того, співробітники поліції повідомили трагічну звістку: в самому центрі Одеси на жінку впало  дерево, в результаті чого вона загинула ще до приїзду "швидкої".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!