Головна Новини Суспільство події Зарплати уряду залежатимуть від шахтарів, а на Закарпатті запідозрили коронавірус: яким був цей вівторок
commentss НОВИНИ Всі новини

Зарплати уряду залежатимуть від шахтарів, а на Закарпатті запідозрили коронавірус: яким був цей вівторок

Сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що борги з виплат зарплат шахтарям склали понад 1 млрд грн, і Україні має бути соромно, а секретар РНБО Олексій Данилов розповів, чи ми будемо постачати воду в окупований Крим. Тим часом у Закарпатській області місцевого жителя госпіталізували з підозрою на коронавірус, а в Туреччині з тієї ж причини зняли з рейсу 132 чоловік

25 лютого 2020, 19:30 comments2470
Поділіться публікацією:
Зарплати уряду залежатимуть від шахтарів, а на Закарпатті запідозрили коронавірус: яким був цей вівторок

Доля шахтарів. Міністерство розвитку громад і територій розробить Національну програму справедливої трансформації вугільних регіонів України. Про головний принцип цієї новинки розповів президент Володимир Зеленський.

"Жодна шахта не може бути закрита або ліквідована, поки люди не отримають нову роботу — безпечну і з гідною оплатою", — запевнив глава держави, запевняючи, що національна програма повинна вирішити питання доступу дітей шахтарів до освіти: в Україні з'явиться спеціальний стипендіальний фонд.

Крім того, Володимир Зеленський заявив про негайне погашення боргів з виплати зарплат шахтарям. Гарант вважає, що Україні має бути соромно, що за роки важкої праці шахтарі отримали таке ставлення з боку держави. За його словами, борги з виплат зарплат вугільникам склали вже понад 1 млрд грн. Зеленський сказав, що на погашення боргів шахтарям він дає два місяці, інакше весь уряд не отримає зарплату за ці місяці.

Українська вода для захопленого Криму. Секретар РНБО Олексій Данилов нарешті поставив крапку в питанні про можливості поставок води в анексований Крим в обмін на поступки Росії по Донбасу.

"Ми не можемо постачати воду в окупований Крим. Більш того, з політичної точки зору, я думаю, це неможливо. Якщо Російська Федерація повертає Крим, то вода піде туди відразу", — підкреслив Данилов.

За словами секретаря РНБО, питання звільнення Криму входить в стратегію національної безпеки, і по цій темі є "кілька кейсів", які він поки не може розкрити.

Реформи. Рада планує прийняти нові кодекси. За словами першого віце-спікера Руслана Стефанчука, незабаром обранці народу займуться змінами до Конституції України: скороченням депутатів до 300 осіб. Також він розповів про те, що будуть прийняті кодекси судоустрою, медичний кодекс, цифровий, а також кодекс електронних комунікацій та про адміністративні проступки. Крім того, експерти переглянуть цивільний і кримінальний кодекси.

Підозри на коронавірус. У Закарпатській області місцевого жителя, який контактував з громадянином Китаю, госпіталізували в обласну інфекційну лікарню з підвищеною температурою. Виявилося, що хворий 21 день назад спілкувався з китайцем родом з провінції Хубей, який якраз місяць тому повернувся звідти. Але незабаром в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін заявив, що клінічна картина захворювання українця не відповідає новому типу COVID-19, і хворих коронавірусом в Україні немає.

Крім того, сьогодні літак авіакомпанії Turkish Airlines, що вилетів з Ірану в Стамбул, екстрено приземлився в Анкарі. Мінохорони здоров'я країни зажадало евакуювати всіх пасажирів у лікарні через підозри на коронавірус. Повідомляється, що 17 іранців можуть бути заражені коронавірусом, всього ж на борту було 132 людини. За даними МОЗ, всі пасажири будуть перебувати під наглядом протягом 14 днів у лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!