Головна Новини Суспільство події В'язниця за зрив карантину в Україні і Сивохо на колінах: яким був цей четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

В'язниця за зрив карантину в Україні і Сивохо на колінах: яким був цей четвер

В Україні стартував загальнонаціональний карантин через ризик поширення коронавірусу, на презентації Нацплатформи примирення і єдності сталася бійка. А президент Володимир Зеленський перевірив, як буде діяти система автоматичної фіксації перевищення швидкості на дорогах

12 березня 2020, 19:00 comments2577
Поділіться публікацією:
В'язниця за зрив карантину в Україні і Сивохо на колінах: яким був цей четвер

Країна на замку. В Україні сьогодні стартував загальнонаціональний карантин через ризик поширення коронавірусу. Області, які не будуть дотримуватися обмежувальних заходів, повинні відповідати перед законом. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Журналісти поцікавилися, чи може місцева влада не оголошувати карантин у своєму регіоні. Приміром, у Харкові сьогодні більшість шкіл працюють в звичайному режимі. На це Ляшко відповів, що центральні та місцеві органи влади щодня будуть звітувати Міністерству охорони здоров'я про стан виконання постанови про карантин. МОЗ щодня буде зводити інформацію і передавати її Кабінету міністрів з певними пропозиціями. А якщо регіони не будуть виконувати постанову Кабміну про карантин, доведеться відповідати перед законом.

"100% це буде і адміністративна, і кримінальна відповідальність", — додав Ляшко.

Експерти оцінили на прохання видання "Коментарі" введені урядом України обмежувальні заходи (карантин), а також розповіли, як уникнути паніки і чи є можливість урезонити спекулянтів.


Сивохо на колінах. Сьогодні в столичному КВЦ "Парковий" повинні були презентувати Національну платформу примирення і єдності, яку створив заступник секретаря РНБО Сергій Сивохо. Проте презентація переросла в бійку: Сивохо вдарили, назвавши зрадником. У поліції відкрили кримінальне провадження: дії активістів "Національного корпусу", які штовхнули заступника секретаря РНБО у спину, в результаті чого той впав на коліна, кваліфікували за статтею "Хуліганство". У зв'язку з інцидентом затримали 15 осіб. Після події висловився і сам потерпілий, написавши у "Фейсбук" про те, що деяким українцям мир не потрібен.

Спецрейс в Ухань. Україна проведе другий етап евакуації своїх громадян із зараженого коронавірусом Китаю. Про це стало відомо під час брифінгу міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби за підсумками засідання оперативного штабу МЗС щодо реагування на поширення коронавірусу COVID-19 у світі. В Ухані зараз знаходиться 41 українець, десять з яких вже мають намір евакуюватися. Крім того, Кулеба поспілкувався по телефону з "дівчиною з собачкою" — українкою Анастасією Зінченко. За його словами, влада дозволила виїзд собачці за межі провінції, тому дівчина вирішила поїхати в Пекін і пройти там всі необхідні процедури для належного оформлення свого вихованця, щоб надалі перетнути китайський кордон. МЗС обіцяє зробити все, щоб захистити співгромадян, але радять поки утриматися від подорожей за кордон.

"Листи щастя". В Україні запустять систему автоматичної фіксації перевищення швидкості на дорогах. Як вона буде працювати, сьогодні перевіряв президент України Володимир Зеленський. Так, в Центрі фіксації порушень швидкісного режиму патрульні будуть бачити, як швидко рухалося авто і на скільки "лихач" перевищив швидкість. Крім того, поліцейському буде доступна інформація про відповідальну особу і сам транспортний засоб, зокрема — відповідність номерного знака марці авто. Тому система допоможе ще і знаходити машини, які перебувають у розшуку або в угоні. Повідомляється, що після перевірки всіх даних поліцейський буде підписувати постанову про адміністративне порушення. Постанову будуть відправляти через "Укрпошту", а також вона з'явиться в електронному кабінеті водія на сайті МВС. "Листи щастя" почнуть розсилати в травні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!