Блог

Вадим Трюхан: Казус Дефендера - облом Кремля

Спроба російської пропаганди подати внутрішньому споживачу свої "укуси моськи" по відношенню до британського есмінця "Дефендер" як визначальну військову перемогу на Чорному морі виглядають, як вкрай невдалий облом. Адже про жодну перемогу не може йтися в принципі. Брити елементарно не звернули уваги на потуги ЧФ РФ і чітко виконали заздалегідь вироблений, і очевидно також погоджений з ключовими союзниками по НАТО, план.

0

comments6594

Вадим Трюхан

юрист-міжнародник

Голова правління громадської організації «Європейський Рух України» та юридичної фірми "ЮМАС". Дипломат, юрист-міжнародник, магістр державного управління, експерт з європейської інтеграції, національної безпеки, міжнародного публічного та європейського права. Працював на різних посадах в МЗС України, - від аташе Договірно-правового управління до заступника директора департаменту ЄС і Посла з особливих доручень. Був директором Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції в Секретаріаті КМУ. Працював а Адміністрації Президента України, а також за кордоном, зокрема в місії ОБСЄ у Хорватії та в місії Ради Європи зі спостереження за виборами в Косово. 


А плюс до всього слід звернути ще на декілька суттєвих моменів по цьому "дивному" інциденту.

 

По-перше, жодних відео, які би підтверджували "сміливість" та/або військову звитягу росіян і свідчили про дійсно класичні попереджувальні постріли чи бомбометання, націлене на примушення до зміни курсу, немає.

 

По-друге, британці виявилися добре підготовленими до провокацій росіян, і оперативно подали в ЗМІ відео подій, які мали місце, відзняте журналістами ББС, які, як виявилося, "випадково" опинилися безпосередньо у самому епіцентрі того, що відбувалося, - на палубі есмінця. На ньому росіяни самі себе виставили в абсолютно непрофесійному, і десь явно істеричному світлі. Натомість, британські моряки випромінювали впевненість, спокій і оптимізм.

 

І ще одне. Посилання офіцийних представників путінської Росії, не говорячи вже про штатних пропагандистів, на порушення міжнародного морського права британцями виглядає, м'яко кажучи, абсолютно абсурдно. Адже саме росіяни знехтували міжнародним правом і власними міжнародно-правовими зобов'язаннями, окупувавши Кримський півострів. А решта ж все вже похідне від скоєних ними злочинів, - воєнних, проти людяності, а також актів агресії.

 

Так що набираємось терпіння. Словами класика,  “лід тронувся, панове присяжні!” І чим далі, тим зберігати кремлівцям хорошу міну, при поганій грі, буде все проблематичніше.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!