Блог

Вадим Трюхан: Кернес Кернесом, а виборам у Харкові бути!!!

"Нагородити Кернеса зіркою героя!" "Поставити Кернесу пам'ятник!" "Перейменувати на честь Кернеса Московський проспект!" І ще кіпа кіпезна подібних "ідей" гуляють протягом останніх днів на Харківщині.

1

comments3560

Вадим Трюхан

юрист-міжнародник

Голова правління громадської організації «Європейський Рух України» та юридичної фірми "ЮМАС". Дипломат, юрист-міжнародник, магістр державного управління, експерт з європейської інтеграції, національної безпеки, міжнародного публічного та європейського права. Працював на різних посадах в МЗС України, - від аташе Договірно-правового управління до заступника директора департаменту ЄС і Посла з особливих доручень. Був директором Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції в Секретаріаті КМУ. Працював а Адміністрації Президента України, а також за кордоном, зокрема в місії ОБСЄ у Хорватії та в місії Ради Європи зі спостереження за виборами в Косово. 


А ще якось незадовго до смерті Кернеса  в розмові із друзями - харків'янами почув і таке, - “якщо Кернес помре, все розвалиться як картковий будинок. Він же будував найкращий в Європі зоопарк. Він же вкладав бабло в будівництво всього і скрізь. Він же.... він же....”

І байдуже, що то не його гроші, а міського бюджету, сформованого з податків тих же харків’ян....

При цьому якось враз всі забули про те, ким він був наприкінці 80-х - на початку 90-х, зокрема про наперстки, бандитські розборки тощо, а також про те, що лиш в останній момент схаменувся і не став на сторону сепаратистів у 2014-му.

А паралельно розганяються, через вуста “поважних” експертів, тези про те, що й вибори Харкову не потрібні, мовляв є ж секретар Харківської міської ради, він і буде всім керувати. Договорилися навіть до того, що про вибори у другому за величиною місті України можна подумати десь через рік, восени наступного року.

Ні. Не треба ні перейменувань, ні пам'ятників, і нічого іншого. Всі ці ідеї вкидаються лиш для того, щоб відволікти увагу людей від суті. А суть полягає в тому, що поплічники (командою їх назвати складно) Кернеса хочуть ще рік дерибанити бюджет міста на себе любимих.

Насправд ж все, що треба зробити, щоб “вшанувати” належним чином пам’ять Геннадія Кереса, - провести повторні вибори Харківського міського голови у 60-ти денний термін після встановлення факту його смерті. Як встановлено законом.

І виходити при цьому треба з того, що до виконання своїх обов'язків на посаді Харківського міського голови Геннадій Кернес не приступив. Незважаючи на всі маніпуляції, тонко проведені його помічниками. Зробити він цього не міг фізично, адже не лише був на лікарняному, а й перебував за тисячі кіломатрів від України.

Харків заслуговує на те, щоб нарешті отримати чесну міську владу! 

Харків має перестати бути декорованим фантиками у вигляді лавочок і розфарбованих фасадів совковим монстром, в якому досі ключовими питаннями залишаються ті, які стосуються назв проспектів і пам'ятныкив, а не стратегії модернізації міста.

Харків має стати сучасним європейським містом рівня Амстердама, Бонна чи Марселя.



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!