Блог

Вадим Трюхан: Телефонна розмова Зеленськи-Байден: прорив чи поразка?

Сам факт того, що сьогодні відбулася телефонна розмова між президентами Байденом і Зеленським безперечно позитивний.

0

comments6093

Вадим Трюхан

юрист-міжнародник

Голова правління громадської організації «Європейський Рух України» та юридичної фірми "ЮМАС". Дипломат, юрист-міжнародник, магістр державного управління, експерт з європейської інтеграції, національної безпеки, міжнародного публічного та європейського права. Працював на різних посадах в МЗС України, - від аташе Договірно-правового управління до заступника директора департаменту ЄС і Посла з особливих доручень. Був директором Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції в Секретаріаті КМУ. Працював а Адміністрації Президента України, а також за кордоном, зокрема в місії ОБСЄ у Хорватії та в місії Ради Європи зі спостереження за виборами в Косово. 


І ось чому.

 

По-перше, дотримана логіка, за якою перед зустріччю з Владіміром Путіним господарю The White House слід переговорити з главою Української Держави. Відповідно критикам і в Україні, і в самих США доведеться шукати іншого приводу для криків #зрада.

 

По-друге, часові рамки і місце особистої зустрічі між українським та американським лідерами набуло чітких обрисів, - до 31 серпня ц.р., Вашингтон DC.

 

Проте є одне невеличке, але суттєве "АЛЕ". Запрошення Президента України у Вашингтон означає не що інше, як те, що в Білому домі було ухвалено рішення а) не зустрічатися з Президентом України під час європейського турне Президента США, яке розпочнеться вже через три дні, і б) утриматися від участі у широко анонсованому саміті "Кримської платформи" на рівні глави держави.

 

І якщо до а) ще можна ставитися спокійно, то б) насправді дуже серйозна дипломатична поразка Києва. Адже відтепер розраховувати на широке представництво інших наших партнерів на найвищому рівні не доводиться. І це прикро.

 



comments

Новини партнерів

comments

Інші матеріали автора


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!