Головна Новини Політика зовнішня політика У "МАУ" заявили, що відхилення від маршруту та "розвороту на військову базу" не було
commentss НОВИНИ Всі новини

У "МАУ" заявили, що відхилення від маршруту та "розвороту на військову базу" не було

У "МАУ" спростували заяву Ірану, що літак прямував на військову базу

11 січня 2020, 14:58 comments2062
Поділіться публікацією:
У "МАУ" заявили, що відхилення від маршруту та "розвороту на військову базу" не було

Літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", виконуючи рейс PS 752 "Тегеран-Київ", дотримувався курсу і не наближався до бази іранського Корпусу Вартових Ісламської революції. Про це заявили президент МАУ Євген Дихне і віце-президент Ігор Сосновський, пише "Українська правда".

За словами Дихне, в заяві іранської сторони є натяк на те, що наш екіпаж відхилився від курсу і діяв якось не так.

У свою чергу, Сосновський розповів, що літак виходив з району аеродрому згідно з дозволом диспетчера, і після зльоту вони вийшли на зв'язок, у той час, як Іран заявив, що зв'язку не було.

"Ніякого відхилення від яких-небудь маршрутів, на яке хтось хоче натякнути, не було", — сказав він і продемонстрував слайди польоту рейсу PS 752.

_E9niX7uuCP1wK8klpHFTKJa9.jpg

picture

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український лайнер зазнав аварії недалеко від тегеранського міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них - 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули. Пізніше "МАУ" оприлюднили список всіх загиблих в авіакатастрофі.

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії.

Влада Ірану спочатку спростовувала причетність до краху літака "МАУ", однак 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили український авіалайнер авіакомпанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази Незабаром в інтернеті іранське видання Iran News Wire опублікувало відео ймовірного запуску ракети "Тор" по літаку авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!