Головна Новини Суспільство події «Ми хвилювалися»: секретар РНБО сказав, коли дізнався про ракету, яка збила літак «МАУ»
commentss НОВИНИ Всі новини

«Ми хвилювалися»: секретар РНБО сказав, коли дізнався про ракету, яка збила літак «МАУ»

Українські експерти доповідали в Київ інформацію про ймовірну катастрофу літака через попадання в нього ракети

11 січня 2020, 17:45 comments1727
Поділіться публікацією:
«Ми хвилювалися»: секретар РНБО сказав, коли дізнався про ракету, яка збила літак «МАУ»

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що в Україні знали про те, що літак "Міжнародних авіаліній України" був збитий іранської ракетою ще до того, як іноземні лідери оприлюднили цю інформацію, повідомляє ВВС.

"Ще до того, як Іран змінив свою позицію, ми знали цю інформацію. Ми знали цю інформацію ще до того, як її почали оприлюднювати наші поважні партнери з інших країн", — сказав Данилов.

За словами секретаря РНБО, українські експерти доповідали в Київ інформацію про ймовірну катастрофу літака через попадання в нього ракети.

"Фахівці знайшли докази того, що це була ракета. З великою імовірністю ми знаємо назву цієї ракети, знаємо, коли її купила іранська влада і знаємо, в кого її купили. Ми розуміємо, чому Іран змінив позицію: вони не розраховували, як будуть діяти наші фахівці. Це було наше завдання перед нашими громадянами, перед всім світом, адже коли кажуть, що Україна винна в тих подіях, — нам це не до вподоби", — зазначив Данилов.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав аварії недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні, який перебуває в Тегерані. В той момент на борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн — 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири загинули.

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "МАУ" був випадково збитий іранською зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влада Великобританії та Австралії.

Влада Ірану спочатку спростовувала причетність до катастрофи українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. Незабаром в інтернеті іранське видання Iran News Wire опублікувало відео ймовірного запуску ракети "Тор" по літаку авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!