Головна Новини Суспільство події В Ірані почалися масові протести після заяв про те, що український літак збили військові
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірані почалися масові протести після заяв про те, що український літак збили військові

Жителі Тегерана вимагають покарання для винних в авіакатастрофі

11 січня 2020, 19:01 comments5552
Поділіться публікацією:
В Ірані почалися масові протести після заяв про те, що український літак збили військові

На вулиці столиці Ірану Тегеран вийшли студенти та звичайні мешканці міста, які протестують проти дій влади після того, як іранські військові офіційно визнали, що збили український літак авіакомпанії "МАУ".

Reuters повідомляє, що група іранських протестувальників зажадала відставки верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї, а також судового переслідування винних у авіакатастрофі.

Як повідомляли "Коментарі", 8 січня український літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" зазнав краху недалеко від міжнародного аеропорту ім. Імама Хомейні, який перебуває в Тегерані. В той момент борту авіалайнера знаходилися громадяни 7 країн - 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. На жаль всі пасажири загинули.

9 січня західні експерти повідомили, що літак Boeing-737 "МАУ" був випадково збитий іранської зенітною ракетою. Пізніше цю інформацію також озвучив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, представники Міністерства оборони США, а також влади Великобританії та Австралії.

Влада Ірану спочатку спростовувалиа причетність до краху українського лайнера, проте 11 січня іранські військові офіційно визнали, що збили літак компанії "МАУ", однак це було "ненавмисно". Відповідальність за трагедію взяв на себе Корпус вартових ісламської революції. За словами військових, це сталося тому, що літак здійснив різкий поворот у бік засекреченої військової бази. Незабаром в інтернеті іранське видання Iran News Wire опублікувало відео ймовірного запуску ракети "Тор"по літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!